2012. április 16., hétfő

Kecsketejes-mézes szappan shea vajjal



A levendulás szappan mellett a másik nagyon népszerű a mézes szappan. A méz sokféle áldásos hatása a bőrápolásban is érvényesül.
A méz gyógyítja és regenerálja a száraz, sérült bőrt, javítja a bőr tónusát. Hidratáló, frissítő, tápláló hatásával gyógyítja az irritált, sérült bőrt. A pórusokból eltávolítja a szennyeződéseket, gyulladásgátló hatással is bír, ezért az aknés bőr tisztítására is alkalmas. Tápanyagokkal, ásványi anyagokkal és az egészséges kötőszövethez nélkülözhetetlen cukrokkal látja el a bőrt.
A shea vaj a legérzékenyebb bőrnek is nagyszerű ápolója, sok benne az A-, E-, F vitamin. 

A kecstejes szappan magában is elegendő lenne ahhoz, hogy bőr igazi kényeztetésben részesüljön.
A ricinusolaj bőrpuhító hatását bizonyára mindenki kedvelni fogja.
Mivel több gyerkőc is kedveli a szappannal való fürdést, így számukra kedvesebb formába is öntöttem a szappanmasszát – így bizonyára a méhecske, a katica és a pillangó forma még inkább meghozza majd a kedvet a pancsoláshoz.
A szappan enyhe virágillatot kapott.
Érzékeny bőrűek is használhatják.

Összetevők: olívaolaj, pálmavaj, napraforgó olaj, shea vaj, kókuszvaj, ricinusolaj, Garden Path  szappanillat.

2012. április 8., vasárnap

Kecsketejes-shea vajas szappan levendula illóolajjal



Kétséget kizáróan a legnépszerűbb szappan a levendulás. Az illata az igazán népszerű, vagy maga a szappan oly kedves bőrnek, ki tudja – de annyi biztos, hogy minden hónapban készülnie kell egy adagnak, a legtöbben ezt szeretik.
Mint mindig, a szappan egyik alapanyaga a kecsketej, amelynek jótékony hatásairól már minden bejegyzésben írtam, gondolom a blogolvasók már kívülről fújják, álmukban is felsorolnák.
A nyugtató levendula illat mellet a lila virágból kinyert illóolaj kiváló bőrgyulladás kezelésére, száraz ekcémára és kiváló a mitesszeres bőr ápolásánál is, szintén vírus- és baktériumölő.
A shea vajnak rendkívül magas az A-, E- és F-vitamintartalma. A shea vaj a legérzékenyebb és száraz bőrnek is kiváló ápolószere.
A ricinus olaj lágyítja és puhábbá teszi a bőrt.
Igyekszem a szappant mindig más-más mintázattal készíteni, legyen mindig benne valami újszerű is a jól bevált, többször kipróbált összetétel mellett.

Összetevők: kecsketej, olívaolaj, shea vaj, ricinus olaj, napraforgóolaj, kókuszvaj, pálmavaj, levendula illóolaj, Violet szappanszínezék.