2013. július 11., csütörtök

Sörös szappan rozmaring, kubeba és petitgrain illóolajjal





A sörös szappan kijelenthetem, az egyik legnagyobb kedvenc az ismerősök körében. Természetesen először jópofa ajándéknak tűnt sörissza ismerősöknek, majd felfedezték – nemcsak a férfiak – a kellemesen habzó sörös szappan bőrápoló hatását is. Persze tudjuk a sör belső használattal is jót tesz a bőrnek, mivel sok B-vitamint tartalmaz, minek is kapkodnánk akkor szépségkapszulákat, amikor természetesebb úton is hozzájuthatunk e fontos vitaminhoz.
Újításként három illóolaj teszi izgalmasabbá a szappant. Összhatásában a három illóolaj finom, visszafogott, férfias citrusos-fás illattal büszkélkedhet.
A rozmaring illóolaj fokozza a bőr vérkeringését, erős gyulladáscsökketnő és antimikrobiális hatással bír, jól alkalmazható aknés bőr kezelésekor.
A kubebaolaj tonizálja és fertőtleníti a bőrt – ez utóbbi hatásából kifolyólag szintén a problémás bőr kezelésére kiváló, egyúttal bőrnyugtató is.
A petitgrain - más néven a keserű narancs illóolaja, fertőtlenítő és antibakteriális hatással bír. Bőrnyugtató, bőrregeneráló hatású, valamint izzadásgátló és szagtalanító hatása is ismert.
A szappan kurkumával lett színezve, a sörös szappan ,,habját” pedig egy kevés ezüst színű Mica-por teszi még vonzóbbá.

Összetevők: alkoholmentes sör, olívaolaj, napraforgóolaj, pálmavaj, kókuszvaj, rozmaring illóolaj, kubeba illóolaj, petitgrain illóolaj, kurkuma, Mica-por

2013. július 2., kedd

Kecsketejes szappan eukaliptusz és kubeba illóolajjal




Bizonyára nem vagyok egyedül, akinek évszakonként más-más illatot részesít előnyben. A téli hidegebb napokon jöhet a vanília, kicsit fűszeresebb, melengetőbb illatok. De nyáron bizony a friss, könnyedebb, élénkítőbb illatok élveznek elsőbbséget.
Az eukaliptusz és kubeba illóolaj házasítása igazi felfrissülést hozhat egy bágyasztó, forró nyári napon.
Az eukaliptuszt leginkább, mint koalamackók kedvelt táplálékát ismerjük, esetleg inhaláláskor is találkoztunk már vele megfázáskor. Pedig érdemes kozmetikumokban is használni, hiszen antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása így is érvényesül, így elsősorban zsírosodásra, gyulladásra hajlamos bőrre lehet kiváló választás. Illata hangulatjavító, élénkítő.
Gyerekeknél 6 éves korig nem javallott a használata.
A kubeba olaj kiválóan tonizálja és szintén fertőtleníti a bőrt. Így aknés, zsírosodásra hajlamos bőrre javallott.
A szappan folyadék részét kecsketej képezi, ami magában is az egyik legjobb bőrápolószer.
A szappan zöld színét spirulina por, narancs színét pedig őrölt pirospaprika adja.
Igazi nyári, frissítő, élénkítő szappan. 

Összetevők: kecsketej, olívaolaj, napraforgóolaj, pálmazsír, kókuszzsír, eukaliptusz illóolaj, kubeba illóolaj, spirulina por, őrölt pirospaprika