2013. november 20., szerda

Kecsketejes szappan shea vajjal





Már nemcsak a rövidebb nappalok jelzik a tél közeledtét, hanem bizony az idő is egyre hidegebb csípősebb. Ilyenkor a bőrünk is jobban igényeli az odafigyelést, ápolást.
A legjobb, ha natúr kozmetikumokkal kényeztetjük, és szerencsére már sok helyen olvasni arról, hogy a shea vaj használata ilyenkor magában is csodát tehet.
A szappan egyik extra ápoló anyaga a shea vaj.  
A shea vaj Egy Közép-Afrikában élő karitéfa szilva alakú, csonthéjas terméséből készül. Érdekessége, hogy első termését csak 20 éves kora után hozza, amely rendkívül magas, akár 70%-os zsírtartalommal bír. Ezt hideg sajtolással nyerik ki belőle, így teljesen mentes mindenféle vegyi származékoktól. A shea vaj amellett, hogy igazi vitaminbomba a bőrnek, a legérzékenyebb bőrre, még ekcéma esetén is használható. Kiváló sebgyógyító és ránctalanító hatású.
A shea vajnak rendkívül magas az A-, E- és F-vitamintartalma. A shea vaj a legérzékenyebb és száraz bőrnek is kiváló ápolószere.így késlelteti bőr öregedését,  ráncosodását. Jó hatással van a pikkelysömörre és az ekcémára, bőrkondicionáló, bőrsimító és hidratáló anyag.  Zsír- és vízhiányos bőrre kiváló hatással van.
A szappan száraz és érzékeny bőrre is használható
A szappan folyadék alapját az évezredek óta az egyik legjobb bőrápoló és tápláló kecsketej adja.
Rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, többek között kalcium, magnézium és kálium tartalma is magas. Értelemszerűen bővelkedik proteinekben és tejfehérjékben. Minden bőrtípusra kiváló, nem okoz bőrirritációt.
A szappant díszítő  arany színű Mica-por, valamint az angyalka, csillag és fenyőfa minták pedig azt sugallják, hogy az egyik legjobb karácsonyi ajándék is lehet ez bőrápoló szappan.

Összetevők: kecsketej, olívaolaj, shea vaj, napraforgó olaj, pálmavaj, kókuszvaj, Mica-por

2013. november 14., csütörtök

Kecsketejes szappan narancs és fahéj illóolajjal




Igazi téli és ünnepváró illatkombináció a narancs és a fahéj együttese.
A narancs illóolajának illata magában is jókedvre derít, energetizál. Frissíti a bőrt, fertőtlenít,  serkenti a bőr kollagén termelését, segít a bőr méregtelenítésében, pattanásos, dermatitiszes bőrre is kiváló. Visszaállítja a bőr hidratáltsági szintjét.
 A fahéj illóolaj kiváló antioxidáns, fertőtlenítő, gyulladásgátló és vérkeringést serkentő, vérbőséget okozó, ezért óvatosan kell vele bánni az adagolásnál.
A kecsketej bőrre gyakorolt áldásos hatása magában is egészen kiváló. A kecsketej nemcsak hidratálja, de táplálja is a bőrt, és rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, többek között kalcium, magnézium és kálium tartalma magas. Értelemszerűen bővelkedik proteinekben és tejfehérjékben. Minden bőrtípusra kiváló, nem okoz bőrirritációt.

Összetétel: olívaolaj, kókuszvaj, pálmavaj, napraforgóolaj, narancs illóolaj, fahéj illóolaj,  őrölt édespaprika, őrölt fahéj, kakaópor

2013. november 5., kedd

Kecsketejes-mandulaolajos szappan csoki- és kókusz illattal






Ebben a zord, esős időben még inkább szüksége van testünknek-lelkünknek egy kis kényeztetésre. A csoki és kókusz kettőse nekem kimondottan édeskés, téli illat, ami még a legzordabb időben felderít.
A szappan folyadék részét kecsketej adja, ami már magában is biztosítaná a szép és egészséges bőrt.
A csoki nemcsak kedélyállapotunknak tehet jót, de szappanba csempészve a bőrünk is hálás lesz érte. Egyre több kozmetikumban használják a csokit, nemhiába. A belga csokival dúsított szappan ápolja a kiszáradt bőr. A kakaótól a bőr rugalmasabbá, bársonyos tapintásúvá, hidratálttá és feszesebbé válik.
A szappan egyik extra és méltán közkedvelt alapanyaga a mandulaolaj. A mandulaolajos szappanok igazán jól ápolnak és hidratálnak, még krémesebbek. Használata után a bőr puha lesz, még az érzékeny bőrűek is bátran használhatják. A mandulaolajban található  olajok – mint a linolsav és olajsav - pedig bőrvédő hatásúak.
Felfrissülés, felüdülés testnek és léleknek egyaránt!

Összetétel: olívaolaj, mandulaolaj, napraforgóolaj, pálmavaj, kókuszvaj, belga csokoládé, kókusz- és csokoládé szappanillat

2013. november 1., péntek

Kecsketejes- mandulaolajos szappan fehér tea illattal






Egy igazán nőies, tiszta és friss illat a fehér teáé – így nem csoda, hogy egy igazán kedvelt szappan, amely ezzel az illattal hívja fel magára a figyelmet.

A kellemes illat mellett persze sokkal fontosabb a szappan ápoló hatása, amit a kecsketej és a mandulaolaj biztosít.

A szappan egyik extra és méltán közkedvelt alapanyaga a mandulaolaj. A mandulaolajos szappanok igazán jól ápolnak és hidratálnak, még krémesebbek. Használata után a bőr puha lesz, még az érzékeny bőrűek is bátran használhatják. A mandulaolajban található  olajok – mint a linolsav és olajsav - pedig bőrvédő hatásúak.

A mandulaolaj A-, B1-, B2-, B6- és E-vitaminban gazdag, de ezen felül is egészen kivételes tulajdonságokkal bír. Nem szívódik fel a bőr mélyebb rétegeibe, hanem annak felsőbb köpenyét vádi károsodástól. A száraz bőr kiváló ápolója, lassítja a bőr öregedését, és rendszeres bemasszírozásával látványosan csökkenthetjük az apróbb ráncokat. Nem egyszer az extra érzékeny bőr is csak ezt az ápoló olajat fogadja el.

A kecsketej pedig egy olyan kiváló ápolószere a bőrnek, ha a fenti összetevők nem lennének a szappanban, akkor is szinte mindent megkapna a bőr, amire szüksége van.



Összetétel: kecsketej, olívaolaj, mandulaolaj, napraforgó olaj, pálmavaj, kókuszvaj, fehér tea szappanillat.