2010. október 29., péntek

Szappankert - miért is indult a blogos ,,kertészkedés"?

Az első: jázminos hibiszkuszteával, fahéjjal

Először is szeretettel köszöntök minden kedves olvasót Szappankertemben!

A szappankészítés hirtelen fellángolásként jött, és nem múló szenvedély marad - legalábbis az eddigi tapasztalataim ezt mutatják. Jómagam már jó ideje igyekszem természetes alapú kozmetikumokat használni, így innen fakad az ez irányú kíváncsiskodás a saját készítésű natúrkozmetikumok felé.

Az első szappanom - ami a fotón is látható - még augusztusban készült. Eleinte csak az egyik közösségi oldalon tettem közzé a saját készítésű natúrszappanjaim fotóit, és nagy örömömre nagyon jó visszhangra talált - sok érdeklődő kérdés kíséretében.
Így a blogot nagyon jó lehetőségnek tartom arra is, hogy bővebben is szóljak az egyes darabokról, és nem utolsósorban jómagam is nyomon tudom majd követni, hogy milyen utat járok be a szappankészítés igazán izgalmas útján. Persze ez is egy olyan műfaj, amelyben nem lehet eleget tanulni - így folyamatosan böngészem a külföldi oldalakat, szakirodalmat, de szerencsére idehaza is vannak már ,,Nagymesterek", akiket folyamatosan nyomon követek és sokat tanulok tőlük.
De szinte biztos, a legnagyobb tanítómester maga a gyakorlat - és nem utolsósorban a visszajelzések, így igazán kíváncsian várom majd a pozitív és negatív, építő jellegű hozzászólásokat is. 
Szappankészítés közben  néha rámtör a ,,renitenskedés", de lehet csak kreativitás, és a szappanoknak igyekszem bohókás, megtévesztő, új külsőt is adni - de legfontosabb szempontnak a természetes alapanyagokat tartom. 

Kellemes, élménydús és egészséges pancsolást mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése