2011. március 11., péntek

Mimóza angyal szappanja érzékeny bőrre

Bemutatom Mimózát, a (b)őrangyalt. 
A mimóza – amelyről (b)őrangyalunk a nevét kapta -, igencsak érzékeny növény, érintésre összezárja leveleit, az erős napsütéstől is óvni kell, de aranysárga színű virágaival meghálálja a gondoskodást. Ez szimbolikusan az érzékeny bőrre is igaz lehet, hiszen érintésre kipirosodik, és óvni kell széltől, tűző naptól.
Így az érzékeny bőrre készült szappan méltó védjegye. Ez az igazi natúrszappan többféle, igazán kiváló bőrápoló tulajdonsággal bíró olaj házasításával készült.
A szokásos összetevők mellett megtaláljuk a kakaóvajat, amely a legjobb hidratáló és tápláló bőrápoló vaj, használata után a bőr hihetetlenül puhává és selymessé válik. Magas az E-vitamin, foszfor, kálium, magnézium tartalma – amelyek egyben antioxidáns hatásúak is - segítenek megőrizni a bőr fiatalságát. Összetevői a sérült bőrt is regenerálják, az ekcéma és dermatitisz kezelésére is használják. Nagyon érzékeny bőrűeknek is kiváló.
A shea vaj rendkívül magas az A-, E- és F-vitamintartalma és a legérzékenyebb bőrnek is kiváló ápolószere.
A barackmag olaj egészen kivételes hatású olaj a bőrápolásban. Fokozatosan felszívódó, kiugróan magas A-vitamin tartalma, rendkívüli tápláló hatása a száraz, gyulladásra hajlamos, érzékeny bőr kiváló ápolója, sokan az érett bőr legkiválóbb ápoló anyagaként említik, amely képes késleltetni a bőr öregedését.
A ricinusolaj bőrpuhító-, lágyító szerként is kiváló, ezenkívül bőrkondicionáló, bőrsimító és hidratáló anyag. Jótékonyan ápolja a zsír- és vízhiányos, sápadt bőrt, valamint segíti a zsírokban oldódó hatóanyagok és vitaminok felszívódását.
De hogy bőrünk tényleg lubickoljon a jóban, egy evőkanál méz is került a masszába, ami évszázadok óta közismert bőrszépítő hatással is bír.
Mimóza (b)őrangyalt óarany Mica-porba foglaltam, amiből egy leheletnyi a szappan tetejére is jutott. A szappan tetejére díszítésként és természetes illatként egy csipet fahéj került.
A szappan használójának bizonyára  igazán angyali kényeztetésben lesz majd része…

Összetevők: olívaolaj, kakaóvaj, shea vaj, barackmag olaj, ricinusolaj, kókuszvaj, pálmavaj, napraforgóolaj, méz, desztillált víz, Mica-por, fahéj

5 megjegyzés:

  1. Káprázatos.....Nagyon oda vagyok meg vissza!
    Gratulálok hozzá! Csodajó lett kívűl belűl...

    VálaszTörlés
  2. Álom, Álom, Tünemény:))))
    Gyönyörűséges, finomságos az angyalkád.

    Én is szeretnék ilyen angyalkát! Nagy szemtelenség megérdeklődni a beszerzési forrást???

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, Lányok :-)!
    Természetesen nem titok az anyagalka lelőhelye:
    www.opitec.hu
    és mint nyaklánc medál található meg.
    http://www.opitec.hu/index.php?tm=563669
    Itt található pár szappanos termék is.
    Napsütéses szép hétvégét mindenkinek!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik! Ezt a medálom, már én is nyomtam szappanba! A tied is szép! Én a gyöngybox.hu oldalon vettem anno.

    VálaszTörlés