2011. április 2., szombat

Sörös szappan gyömbér és cédrus illóolajjal


Az, hogy már a harmadik adag sörös szappanom készült, ékes bizonyítéka annak, hogy a férfiak is élénken tudnak érdeklődni a szappanok iránt, ha az valami igazán ,,testhezálló” alapanyagból készül. A sörös szappan egyben igazán kreatív, férfias ötleteket is előhozott – így javasolták a kolbászos, lángosos és egyéb igazán egyedi szappankreációkat is…amit ha alapanyagban és illatban nem is, de lehet majd egy szép napon formában és színben megalkotok. 

A sör már nagyanyáink korában is közismerten nemcsak a korsóban volt jó, ha habzott, de a hajnak is igazán jót tett. Az egyiptomi nők sör habjával kenegették a bőrüket. A sör kiugróan magas B-vitamin, valamint maláta és élesztő tartalma igazán kiugró bőrápoló hatással bír. A sörben lévő miacin és pantoténsav pedig felgyorsítja a bőr anyagcseréjét, gyógyítja sebeket. A miacin pedig elősegíti a kollagén képződést is.
A cédrus illóolaj antimikrobiális hatású, fokozza a bőr vérkeringését, gyulladáscsökkentő és a zsírosabb bőrre is kedvezően hat.
A gyömbér és cédrus illata együtt friss, férfias illatot eredményezett – egy ilyen illatú parfümöt használó pasi után én lehet megfordulnék…
A szappan kurkumával és óarany Mica-porral lett színezve.
A tejben-vajban fürdés mellé így most már felvehetjük a sörfürdőt is.
Egészségünkre!

Összetevők: sör, olívaolaj, kókuszvaj, napraforgó olaj, szójaolaj, pálmavaj, gyömbér illat, cédrus illóolaj, Mica-por, kurkuma

6 megjegyzés:

  1. Megjött a kedvem a fürdéshez!

    VálaszTörlés
  2. ...már csak ezért is érdemes volt...:-).

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett! Én is tervezem az új sörös szappant, de valahogy mindig eltűnnek a sörök!
    :)

    VálaszTörlés
  4. Köszi Gizus! Alkoholmentes sört kell venni, egyrészt a bőrnek is jobb, másfelől a pasik sem izgulnak rá...:-):

    VálaszTörlés
  5. Lenne egy kérdésem! Hogy maradt ilyen szép színe a sörös résznek? Az enyém teljesen kifakult, pedig barna sört használtam! Mondjuk az illata remek lett, citrom és citromfű lett még benne, és őrölt gyömbér! ( szín miatt, de nem jött be! )
    Most a lila színnel is bajban vagyok! Vettem alkanet root nevű növény őrleményét, ami gyönyörű pasztel lila színt ad a szappannak állítólag, de ez sötétkék lesz sajna! Már lehet hogy sose lesz lila levendulaszappanom? Az élvezeti értéke meg lesz, csak nem lila!

    VálaszTörlés
  6. Szia Gizus!
    A szappant óarany Mica-por és kurkuma keverékével színeztem. Jó lehet az annato por is.
    Hát a lila nem könnyű kérdés, én próbálkoztam lila Mica-porral, de a végén sötét rózsaszín lett. Szerintem keverni kellene hozzá egy kis kéket, és akkor lila lehet az eredmény.
    A szappanjaid bármilyen színűek is, szépek és biztosan nagyon jók is.

    VálaszTörlés