2011. július 21., csütörtök

Kecsketejes szappan levendula, vanília és szantál illattalEzt a szappant két dolog is ihlette. Az egyik az, hogy a levendulás szappanok mindig fénysebességgel elfogynak. Ez a tiszta illat sokak kedvence, így újra bevetettem, de kicsit újítani is szerettem volna. Így a levendula illóolajjal házasítottam a vanília és szantálolajat, a végeredmény egy igazán finom, kicsit keleties, de tiszta illat.
A másik ihletője a szappannak az új szappannyomdák egyike, amit Mörjike készített. Igazi dísze lett a szappannak, igaz?
A levendula illóolaj erős gyulladásgátló, antibakteriális hatású, érzékeny, ekcémára hajlamos bőrre is kiváló. Illata pedig nyugtatólag hat.
A vanília illata évszázadok óta afrodiziákumként is nyilvántartott. Jó hatással van a kedélyállapotra, jókedvre derít.
A szantálolaj szintén antibakteriális és bőrnyugtató hatással bír, serkenti az anyagcserét és bőrfeszesítő hatású, illata pedig a kelet varázsát idézi.
Ha csak hozzáférek, akkor a szappanokba kecsketejet használok, csak magában is kiváló bőrápoló tulajdonságokkal bír, korábbi bejegyzéseimben többször is ódát zengtem már róla.
A halványabb mintázatot a szappanban a szantálfa-por adta, a rózsaszínt pedig Mica-porral értem el.
Igazi nőies illat, amely bizonyára a férfiakra is hatással lesz…

Összetevők: kecsketej, olívaolaj, kókuszvaj, pálmavaj, napraforgóolaj, levendula illóolaj, vanília oldat, szantálolaj, szantálfa-por, Mica-por.

1 megjegyzés: