2011. október 7., péntek

Kecsketejes szappan mandula- és kukoricacsíra olajjal és fehér agyaggal


Igen, még csak október eleje van és a szappanokat angyalka és hópehely minta díszíti. Ennek több oka is van. Elsőként az, hogy ha Mörjike által készített új nyomda érkezik, akkor azt haladéktalanul ki kell próbálnom, másfelől a szappanoknak min. 4 hét érési időre van szükségük, mielőtt pancsolásra felkészültek lesznek – addigra bizony már sokan gondolkodni fogunk a karácsonyi ajándékokon is. Nem utolsósorban ebben a gyorsan jött morcos, esős időben kell egy kis derű.

Tapasztalatom és a visszajelzések szerint is a mandulaolajos szappanok nagyon jól ápolnak, még krémesebbek, és használatuk után a szárazabb bőr is puha, hidratált marad. A mandulaolaj minden bőrtípusra alkalmas, még az érzékeny bőrre is. Puhítja és kisimítja a bőrt, enyhíti a kiszáradt bőr viszkető érzését, hidratáló hatású. A benne található linolsav és olajsav bőrvédő hatású.
A kukoricacsíraolaj gazdag lecitin, flavonoid, és szitoszterin tartalmú, ez utóbbi miatt gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is rendelkezik. Rendkívül értékes bőrrokon anyag, tele van A, E, F vitaminokkal és lecitinnel, így késleltetik a ráncosodást. Lágyítószerként használják az olyan bőr kiszáradását okozó betegségeknél, mint a pikkelysömör és az ekcéma, bőrkondicionáló, bőrsimító és hidratáló anyag.  Jótékony ápolója a zsír- és vízhiányos bőrnek.
A fehér színű szappanhoz Dovinia szappanillatot adtam, a neve alapján nem nehéz kitalálni, a Dove termékek krémes illatára hasonlít. 
A szappan fehérségét a fehér agyag is fokozta, ami kiválóan megköti a szennyeződéseket, és száraz, érzékeny bőrre is kiváló. 
A szappan tetejére lila Mica-porral díszítettem, ami majd az első zuhanyzás alkalmával megadja magát, de addig is méltó dísze a szappannak.
Normál, száraz és vízhiányos bőrre javaslom.

Összetétel: kecsketej, kukoricacsíra olaj, olívaolaj, mandulaolaj, kókuszvaj, pálmavaj, napraforgóolaj, ricinusolaj, Dovinia szappanillat, lila Mica-por

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése