2012. április 8., vasárnap

Kecsketejes-shea vajas szappan levendula illóolajjalKétséget kizáróan a legnépszerűbb szappan a levendulás. Az illata az igazán népszerű, vagy maga a szappan oly kedves bőrnek, ki tudja – de annyi biztos, hogy minden hónapban készülnie kell egy adagnak, a legtöbben ezt szeretik.
Mint mindig, a szappan egyik alapanyaga a kecsketej, amelynek jótékony hatásairól már minden bejegyzésben írtam, gondolom a blogolvasók már kívülről fújják, álmukban is felsorolnák.
A nyugtató levendula illat mellet a lila virágból kinyert illóolaj kiváló bőrgyulladás kezelésére, száraz ekcémára és kiváló a mitesszeres bőr ápolásánál is, szintén vírus- és baktériumölő.
A shea vajnak rendkívül magas az A-, E- és F-vitamintartalma. A shea vaj a legérzékenyebb és száraz bőrnek is kiváló ápolószere.
A ricinus olaj lágyítja és puhábbá teszi a bőrt.
Igyekszem a szappant mindig más-más mintázattal készíteni, legyen mindig benne valami újszerű is a jól bevált, többször kipróbált összetétel mellett.

Összetevők: kecsketej, olívaolaj, shea vaj, ricinus olaj, napraforgóolaj, kókuszvaj, pálmavaj, levendula illóolaj, Violet szappanszínezék.

1 megjegyzés: