2012. június 27., szerda

Holt-tengeri iszapos szappan kecsketejjel és mandulaolajjal



Valljuk be, a szürke színű szappan tán nem a legvonzóbb, de bizton állítom, ez a nem túl szép külső komoly belső értékekkel bír.
Nem hiába vándorolnak a Holt-tenger mellé a világ minden tájáról gyógyulni és szépülni, hiszen a tenger vize tízszer magasabb sótartalmú a többi tengeréhez képest, iszapja pedig valóságos csodaszer főként pikkelysömörös, ekcémás bőr esetén, de a makacs aknés bőrrel is csodákat művel, egyensúlyba hozza a bőr zsírháztartását, mélytisztító hatású, méregtelenít.
Használata után a bőr selymessé, simává válik, sőt még a körmöket is képes megpuhítani.
A Holt-tengeri iszap évezredek alatt szívta magába a tengerben fellelhető értékes ásványi anyagokat.
Egyik legfontosabb alkotórésze az ichtamol, ami fertőtlenítő, hámosító és gyulladásgátló hatású –ezért is az egyik legkiválóbb szer pikkelysömörös, ekcémás bőrre. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, sebgyógyító hatású, szabályozza a bőr vízháztartását.
A mandulaolaj A-, B1-, B2-, B6- és E-vitaminban gazdag, de ezen felül is egészen kivételes tulajdonságokkal bír. Nem szívódik fel a bőr mélyebb rétegeibe, hanem annak felsőbb köpenyét vádi károsodástól. A száraz bőr kiváló ápolója, lassítja a bőr öregedését, és rendszeres bemasszírozásával látványosan csökkenthetjük az apróbb ráncokat. Nem egyszer az extra érzékeny bőr is csak ezt az ápoló olajat fogadja el.
A szappan illatmentes.

Összetétel: kecsketej, olívaolaj, mandulaolaj, kókuszvaj, pálmavaj, napraforgóolaj, Holt-tengeri iszap por




1 megjegyzés:

  1. Bevallom, nekem mindegy milyen a színe,a házi szappan mindenképp vonzó. Az illatmenteseket pedig külön imádom:)

    VálaszTörlés