Még az első szappanjaim között készült kávés szappan, aminek nagy sikere volt.
A kávés szappant most 15%-ban kakaóvajjal gazdagítottam – illatban is nagyon jól harmonizálnak. Arról nem is beszélve, hogy a kakaóvaj az egyik legjobb bőrápoló és tápláló anyag, bőrpuhító, képes a vizet megkötni a bőrben, így kiváló hidratáló is egyben.
A kávé sokaknak elmaradhatatlan a napindításhoz, de nem árt, ha külsőleg is alkalmazzuk – a koffein ugyanis feszesíti a bőrt, és hatékony kiegészítő lehet a narancsbőr ellen.
A szappan felső két rétegébe őrölt kávé is került, amely enyhén radírozó hatású, így segít eltávolítani az elhalt hámsejteket.
Az alsó fehér rétegében folyadékként csak kecsketej került, a középső amolyan capuccino – kecsketej és presszókávé keveréke és a legfelső rétegben a folyadékot csak a kávé képezi.
Az alsó két réteget holland kakaópor választja el egymástól, a felső kettőt pedig ezüst színű Mica-por.
A kávé illatát még a kakaóvaj természetes illatán kívül egy kis vanília és még kevesebb mandula bolondítja meg.
És a külső? Természetesen a kávéhoz illő sütiszappan.
Összetevők: kecsketej, kávé, olívaolaj, kakaóvaj, kókuszvaj, napraforgóolaj, ricinusolaj, desztillált víz, Mica-por, holland kakaópor, vanília esszencia, mandula illat.
Hú de gyönyörű!!!! Biztos remek szappan lesz!
VálaszTörlésÉn is készítettem kecsketejes szappant a minap!
Álomszép:), de hát ez már úgy is megszokott a szappanjaidnál.
VálaszTörlésNagyon Boldog Húsvétot kívánok!:)
a kávé és az én narancsbőröm...hm...mennyei kombináció!
VálaszTörlésde hova van írva hogy hogy kell elkészíteni?
VálaszTörlés