Bár az eperszezon már elmúlt, ez a szappan még őrzi az apró
piros gyümölcs minden jótékony hatását, és kellemes illatát.
A szappan frissen préselt eperlével és átpasszírozott eperpéppel készült. Az eperlevet összekevertem
natúr joghurttal, majd lefagyasztottam - ez adta a szappan folyadék alapját,
majd az olajokhoz hozzákerült az eperpép is. Sajnos a szappanosodási folyamat
alatt az eper – és minden piros és bogyós gyümölcs is – elveszti élénk, eredeti
színét.
Az eper felfrissíti, feszessé teszi a fáradt bőrt,
gyümölcssav tartalma pedig enyhén hámlasztó hatású. C-vitamin és antioxidáns
tartalma segíti a kollagéntermelést, méregtelenít.
A joghurtban található tejsavak helyreállítják a bőr
savköpenyét, hidratáló hatású, nyugtatja és tisztítja a bőrt. Szintén minden
bőrtípusra használható.
A rózsaszín agyag érzékeny bőrre is kiváló, méregtelenít,
puhává varázsolja a bőrt, magába szívja a szennyeződéseket, gyulladáscsökkentő.
A szappan tetejét bazsalikomos szappanforgács díszíti.
Összetétel: frissen préselt eperlé, eperpép, Cserpes natúr
joghurt, olívaolaj, napraforgóolaj, kókuszvaj, pálmavaj, rózsaszín agyag,
bazsalikomos szappanforgács
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése