2010. november 22., hétfő

Narancsos-szegfűszeges szappan kecsketejjel

Ezt a szappant én magamban csak ,,izgulós szappannak” hívom, mert bizony a szappanmassza készítéskor nem egyszer képes meglepetéseket okozni. A két illat és szín kikeverése után elégedetten öntöttem a formába, az állaga könnyen kezelhető volt, és elégedetten néztem a szappan tetején kialakult, egymástól szépen elkülöníthető színes köríveket. Ámde egy óra múlva csak pilláztam sűrűn: a narancs szín átváltott egészen zselés, áttetsző és sötétbordó színre, így majdnem egyszínű lett a szép gondosan öntött – kicsit forralt bor illatát idéző – szappan a szegfűszeges, barna réteggel. Már egy éjszakai virrasztás kezdett kirajzolódni – mert mégsem alhatom nyugodtan ilyen vészhelyzet esetén –, de szerencsére az elemek megkegyelmeztek, és pár csendes fohász elmormolása után a színek és az állag is visszarendeződött az eredeti állapotba.
Ez a szappan illatával már a karácsonyt idézi, férfiaknak és nőknek egyaránt illő illat - legyek trendi: uniszex.  Mintázatát tekintve minden darab egyedi.
A szegfűszeg olaja nagyon erős antiszeptikus és gyulladásgátló hatással bír, és narancsolaj is inkább kevert vagy zsírosabb bőr hatékony ápolója, így egészében véve ezt a szappant az ilyen típusú bőrre javaslom – és persze azoknak, akik imádják ezt az illatkombinációt.

Összetétel: olívaolaj, kókuszvaj, napraforgóolaj, pálmavaj, kecsketej, szegfűszeg illóolaj, narancs illóolaj, kakaópor, őrölt édespaprika, NaOH.


1 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett, jó a mintája is. Szívesen kipróbálnám:-)

    VálaszTörlés