2010. november 17., szerda

Narancsos-fahéjas szappan


Bár a legelső bemutatott szappanom is hasonló illattal készült pár hónapja, de újra készítettem a két illat keverékével egy tömbnyit. Egyrészt, mert az első hónapok szappantermését lelkesen elajándékoztam, és már csak pár darab maradt belőle, másrészt igyekeztem az eddigi tapasztalataimat felhasználni. Az első narancs-fahéj szappannál fele-fele arányban adagoltam az illóolajat, és bizony erősen fahéj illat érződött belőle, így tanulva ebből, most a narancsos illat is teret kapott, pár csepp fahéj pedig kellemesen fűszerezte.
Egy kevés zablisztet is adtam hozzá, egyrészt bőrápoló, másfelől pedig azt olvastam – és már meg is győződtem róla – hogy jobban leköti az illóolajakat, nem párolognak el annyira érés közben.
Őszintén bevallom, a tervek szerint a tölcséres technikát szerettem volna alkalmazni, ( megfogadtam, hogy a blogomon nemcsak a sikerekről számolok be), de a szappanmassza sokszor  nem viselkedik tervszerűen, sőt….! Idő előtt elkezdett sűrűsödni, így ezt az absztrakt mintázatot adta ki, végül is az asszimetria rajongóinak is kedvében kell járni…
A tetejét pedig egy kis fahéjjal díszítettem. Az illat teljesen alkalmas arra, hogy a karácsonyi hangulatba kerüljünk a zuhany alatt.
A narancsolaj a zsíros bőr kiváló ellenszere, az illat pedig élénkítő hatású.
A fahéjolaj antiszeptikus és gombaölő hatású, fertőtlenítő és összehúzó hatással bír.
Normál, tágabb pórusú és zsírosabb bőrre ajánlott. 

Összetevők: olívaolaj, kókuszvaj, pálmavaj, napraforgóolaj, narancs illóolaj, fahéj illóolaj, zabliszt, desztillált víz, NaOH

1 megjegyzés: