2010. december 23., csütörtök

Holt-tengeri fekete iszapos szappan vörös agyaggal

A Holt-tenger nemcsak vizének gyógyító erejéről híres, de fekete iszapja már ősi időktől fogva gyógyírként volt használatos. Sőt maga Kleopátra is palotát emeltetett a Holt-tenger partján, hogy élvezhesse a tenger vizének és iszapjának gyógyító erejét.
A fekete iszapnak kiugróan magas az ásványi anyag tartalma, így fokozza a a bőr anyagcseréjét, kiválóan tisztít, magába szívja a bőr felületén található szennyeződéseket, eltávolítja az elhalt hámsejteket, erősen méregtelenít. Visszaállítja a bőr hidratáltságát, puhává és selymessé teszi.
A vörös agyag szintén erősen tisztító hatású, és ásványokban gazdag, elősegíti a bőr kollagéntermelését, egyben bőrtápláló is.
Ez a szappan egy igazi natúr darab, illatmentes, és a középső fehér része magasabb olívaolaj tartalommal készült.
Az alsó, iszapos részhez tettem egy kis mézet és kecsketejet, hogy ellensúlyozzam az iszap erőteljesebb szárító hatását. Bár külsőre nem egy nőies darab, de  sokrétű ápoló hatása ellensúlyozza a látványt. Akár Föld-szappannak is nevezhetjük, iszap- és agyag tartalmát tekintve. A tetejét gyöngyházfényű Mica-porral márványoztam.
Elsősorban vegyes és normál bőrre ajánlott.

Összetétel: olívaolaj, kókuszvaj, szójaolaj, napraforgóolaj, Holt-tengeri fekete iszap (Ahava), vörös agyag, méz, kecsketej, desztillált víz, NaOH

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése