2011. január 17., hétfő

Csokoládés-kecsketejes szappan édesnarancs illóolajjal


Ez az ínyenc szappan már a külsejével és illatával is átsegít bennünket a hosszú téli borongós napokon. Csokis süti formája, valamint az édesnarancs illóolaj és csokoládé illata is tagadhatatlanul hangulatjavító hatással bír.
A csokoládés részbe 85% kakaótartalmú étcsokoládé került, ami a bőrt értékes ásványi anyagokkal és vitaminokkal ajándékozza meg. Tél végén még inkább szüksége van bőrünknek egy kis kényeztetésre, és a csokoládé hidratáló, tápláló és nyugtató hatással bír.
Az édesnarancs illóolaja pedig visszaállítja bármelyik bőrtípus egyensúlyát, javítja a bőr vérellátást és puhává varázsolja a szélfútta bőrt. Édesnarancs illóolaj csak a fehér és narancsszínű masszába került, hogy a csokis rész megtarthassa saját csábos illatát.
A kecsketej elsőrendű bőrápoló - nemcsak hidratálja, de táplálja is a bőrt, és rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, többek között kalcium, magnézium és kálium tartalma magas, bővelkedik proteinekben és tejfehérjékben. A legérzékenyebb bőrre is bátran használható.
A szappant kis háromszög alakzatban mézes-méhviaszos szappandarabok díszítik. A tetejét pedig fahéjas-szegfűszeges szappandarabkákkal szórtam meg.
A felső réteg annatto porral lett színezve.
Leginkább egy karácsonyi sütire hasonlít az illata, de napról napra egyre inkább érződik az édesnarancs. De bármelyik illatot is érezzük a reggeli vagy esti zuhanyzás közben, annyi biztos, jobb kedvre derülünk tőle!


Összetétel: kecsketej, olívaolaj, kókuszvaj, pálmavaj, napraforgóolaj, 85% kakaótartalmú étcsokoládé, édesnarancs illóolaj, mézes-méhviaszos szappan, fahéjas-szegfűszeges szappan, annatto por

13 megjegyzés:

  1. te quedo precioso felicidades

    VálaszTörlés
  2. Ez valami gyönyörű lett. Minden tiszteletem a tiéd!
    Egyre többször érzem úgy, hogy te csinálod meg a kedvenc szappanjaimat. Ezért is oda vagyok:))))

    VálaszTörlés
  3. Lányok, nagyon köszönöm a kedves sorokat! De úgy látszik, mindig a másiké tetszik jobban - lehet azért, mert nem tudjuk, eredetileg milyenre álmodta meg a készítője :-).

    VálaszTörlés
  4. Ez brutálisan jó lett! Tetszik!

    VálaszTörlés
  5. Ancsi ha benézel hozzám kapsz valamit:)

    VálaszTörlés
  6. Szia ! Látogass el hozzám, vár rád egy kis meglepi!

    VálaszTörlés
  7. Szia!
    szeretném tudni a szappanok súlyát.
    Csodaszépek.Ildikó

    VálaszTörlés
  8. Kedves Ildikó! Köszönöm a bókot. A szappanok 12-13 dkg között vannak.

    VálaszTörlés
  9. Hogyhogy nem láttam korábban! Gyönyörű kompozíció, igazán jól összejött!

    VálaszTörlés
  10. Kedves Illatos Szappan! Köszönöm! nekem is az egyik kedvenc darabom lett :-):

    VálaszTörlés