2011. március 20., vasárnap

Csokoládés-vaníliás szappan shea vajjal és Tussah-selyemmel


Már a szappan neve is jelzi, hogy igazi, ínyenceknek való szappan kelleti magát a fotókon.
A csokoládés szappan úgy tűnik megunhatatlan – bármikor készítek, kicsi-nagy, nő és férfi egyaránt elgyengül tőle.
De nemcsak a csoki-vanília párosítástól egyedi ez a szappan. Összesen 10 féle olajat használtam,  a már megszokott összetevőkön kívül rizskorpa olajat, avokádo vajat, szója olajat és 10%-ban shea vajat. A rizskorpa olaj kiváló hidratáló és visszazsírozó hatású. A benne található gamma-orizanol véd a napsugárzás káros hatásaitól is, valamint gazdag E-vitaminban és linolénsavban.
Az avokadovaj A-, D, E-vitamintartalma kiugróan magas, bővelkedik telítetlen zsírsavakban és lecitinben, melyek mindegyike kiváló ápoló és bőrpuhító hatással van a bőrre.  A száraz, vízhiányos bőr kiváló ápolója.
A kakaóvaj és shea vaj bőrre való áldásos hatásáról már sokszor írtam, az alapanyag-tárban is megtalálható, ugyanúgy, mint a többi olaj.
Először használtam a Tussah-selyem szálat, amit selyemgubóból nyernek ki. A szálat hozzákevertem a lúgos oldathoz, amelyben feloldódik, és így kerül a szappanba. Így a szappan már tapintásra is finomabb, selymesebb, és használata során is igazán luxus érzetet ad.
Illatként Dark Choc, azaz étcsokoládé illatot választottam, és ennek enyhe fanyarságát lágyította meg az édeskés, egzotikus vaníliaillat. A két illathoz úgy gondoltam, hogy igazán illő egy sütemény-álruha, így a szappan tetejét habzsákba adagolt szappanmasszával díszítettem.
A szappant nemcsak csokoládéimádóknak, de azoknak is ajánlom, akik valami igazán édes és egyedi, és luxus kényeztetéssel ajándékoznák meg bőrüket.

Összetétel: olívaolaj, shea vaj, kókuszvaj, kakaóvaj, avokádo vaj, szójaolaj, pálmaolaj, kukoricacsíra olaj, rizskorpa olaj, ricinusolaj, Tussah-selyem, holland kakaópor, vanília kivonat, desztillált víz

7 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta!
    Érdekelne ez a selyem dolog! Honnan szerzed be?
    Ha nem titok! :)

    VálaszTörlés
  2. TE QUEDO PRECIOSO DAN GANAS DE COMERSELO.
    UN ABRAZO DESDE ESPAÑA

    VálaszTörlés
  3. Ancsuuuus!! Egyszerúen NAGYSZERÚ!!!

    VálaszTörlés
  4. It´s wonderfull!! Congratulation!!

    VálaszTörlés
  5. Anikó!
    Ez a szappan már megjelenésékben is imádni való, fantasztikus lehet az illata az állaga még a tavaszi tisztító kúrába is belefér, mert garantáltan nem hízlal!

    VálaszTörlés
  6. Monika and ANA-thank you so much!
    Lányok, köszönöm mindenkinek a kedves szavakat.

    VálaszTörlés
  7. Gizus: a selyem beszerezhető akármelyik angol vagy amerikai alapanyagokkal foglalkozó oldalról. Sztem az etsy-n is lehet, hogy van. És egyáltalán nem drága: kb. 3 font 25 gramm. :)
    A szappanok egyébként valóban csodásak!!! :)

    VálaszTörlés