2011. március 1., kedd

Szantálfa illóolajos szappan barackmag olajjal


A szantálfa illata bizonyára sokaknak a füstölők illatát is idézi, ami kicsit misztikus, kicsit érzéki, földes illat. De nemcsak ezért választottam a szappanhoz, hanem mert semmi mással nem összetéveszthető illata mellett kiugróan jó bőrápoló tulajdonságokkal is bír. Antibakteriális hatású, így a gyulladásra hajlamos bőr kiváló szere, bőrnyugtató, bőrregeneráló, vitalizáló hatása pedig minden bőrtípusnak áldásos lehet. Serkenti az anyagcserét, és a bőrt feszesebbé teszi. Az egy üvegnyi ( 10 ml ) szantálfa illóolajhoz adtam még pár csepp ciprus olajat, és egy kevés levendulát. A kész szappanban az illata csak nagyon enyhén érezhető, de az ápoló hatása természetesen ettől még jelen van.
Mi mással is színezhettem volna ezt a szappant, mint szantálfa porral? A világosabb réteg pedig kurkumával színezett, ami szintén teljesen egyedi – antikarcinogén hatású. Nemcsak a szín, de az enyhe, földes illattó férfiaknak is jó választás lehet. 
A szappan összetevőit hosszasan lehetne méltatni, a vaníliás szappannál és az alapanyag-tárban lehet olvasni róluk.
A szappan tetejét óarany színű Mica-porral díszítettem, ami a szantálfa illóolajhoz kapcsolódó keleti hangulatot idézi.   

Összetétel: olívaolaj, napraforgó olaj, kókuszolaj, pálmavaj, barackmag olaj, kukoricacsíra olaj, szantálfa por, kurkuma, szantálfa illóolaj, ciprus illóolaj, levendula illóolaj, desztillált víz, Mica-por

5 megjegyzés:

  1. Lehetne egy kis kérdésem?:) Nem kérek sokat, csak ilyen nagyon könnyen és olcsón beszerezhető olajokból szeretnék ápoló szappant csinálni. Ilyet tudnál ajánlani? És azt meg mondani, hogy a különféle receptekhez mennyi vízzel kell a lúgot hígitani, stb...? Nagyon szépen köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Kedves yoruvang!
    Szívesen segítek, de mivel pár sorba nem lehet kérdésedre válaszolni, így kérlek adj meg egy mail címet!

    VálaszTörlés
  3. arminacska@gmail.com az e-mail címem:)
    Köszönöm!:)

    VálaszTörlés
  4. Hm, nem kaptam még e-mailt...=/:(

    VálaszTörlés