2011. május 1., vasárnap

Kecsketejes szappan Matcha-tea porral, zöld tea illattal


Nemrég egy kedves ismerősöm meglepett szép, élénk zöld Matcha-tea porral. Remélhetőleg nem vagyok egyedül a szappankészítők között, akik ha valami ritka finomságot kapnak, akkor elsőként az izgatja a fantáziájukat, hogy vajon a szappant értékesebbé, érdekesebbé, finomabbá tudja-e tenni? Ha nem, akkor jöhet csak az ehető-iható felhasználás…
A Matcha-tea por Japánban rendkívül elterjedt egészségre gyakorolt kivételes hatása miatt. Amikor teát iszunk, akkor csak a levélből kiázott anyagok oldódnak ki, a Matcha-tea por viszont a tealevélnek egy egészen finom, púderszerű őrleménye, így a tealevelek összetevőjét teljes egészében tartalmazza. A Matcha-tea gazdag aminosavakban, fehérjében, a tea olajaiban, C, A, B1, B2, B3, B5, B6, E, K, H vitaminokban, és ásványi anyagokban. Emellett  igazi antioxidáns bomba, ugyanis 70-szer magasabb az antioxidáns tartalma, mint a narancsnak. Leköti a káros szabadgyököket, és a pattanásokra is kiváló. A bőrt feszesíti, méregteleníti.
Bár reménykedtem, hogy szappanban is megtartja üde zöld színét, de hát sajnos inkább lett katonazöld, mint élénk fűzöld. Így külsőre nem lett annyira tetszetős, de ugye a belbecs a fontos – amit ez esetben a kecsketej és a Matcha-tea por biztosít a magas olívaolaj tartalom mellett.
A szappan illatát a zöld tea és egy kis grapefruit illóolaj adja – ez igazán nagyon finom lett.  Feledteti velem kisebb csalódásomat a szappan terepszínével kapcsolatban. Illatos kis Shrek-szappanom…

Összetevők: kecsketej, olívaolaj, napraforgóolaj, kókuszvaj, ricinusolaj, kakaóvaj, Matcha-tea por, Green Tee illat, grapefruit illóolaj.

1 megjegyzés:

  1. Annyira vártam már mikor próbálod ki, talán kicsit elfogult vagyok de nekem tetszik ez a terepszín!
    A hatása azokkal a finom illatokkal megbolondítva meg biztosan utólérhetetlen.

    VálaszTörlés