2011. május 16., hétfő

Shea vajas-levendulás szappan rózsaszín agyaggal


Mindig igyekszem újabb és újabb szappant megálmodni, de úgy látszik, vannak igazi kedvencek. Így készült – mondhatni közkívánatra – ismét levendula illatú szappan, ezúttal 20% shea vaj tartalommal és rózsaszín agyaggal. Másfelől vártam, hogy megmutathassam Márti igazán kedves, saját készítésű ajándékát, a kerámia szappantartót, amit ezúton is nagyon köszönök. Ehhez a szappanhoz színben is igazán illeszkedik, és domború mintázata azonkívül, hogy igazán míves, kicsit megemeli a szappant, így nem ázik el.
A shea vaj amellett, hogy igazi vitaminbomba a bőrnek, a legérzékenyebb bőrre, még ekcéma esetén is használható. Kiváló sebgyógyító és ránctalanító hatású.
A levendula illóolaja erős antiszeptikus hatással bír, száraz ekcémára, bőrgyulladás esetén is nagyon jó választás. Az illata pedig sokak nagy kedvence.
A rózsaszín agyag száraz és érzékeny bőrre is jó, feltölti a bőrt ásványi anyagokkal, miközben a szennyeződéseket magába szívja. A szappan mintázatát a rózsaszín agyaggal színeztem.
A tetejét egy kis ezüst Mica-porral díszítettem – egy szappannak, amelyben ennyi finom, ápoló anyag van egyben, kijár egy kis csillogás. 


Összetétel: shea vaj, olívaolaj, napraforgó olaj, pálmavaj, ricinus olaj, kókuszvaj, levendula illóolaj, rózsaszín agyag, desztillált víz.

7 megjegyzés:

  1. Jujjj, de szép, és biztosan jó is! Ebbôl is kérek majd, Ancsus!! Mikor jôsz Komáromba????

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól hangzik és nagyon tetszetős! Gratulálok hozzá!:)
    A szappantartó is gyönyörűséges!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik! És a tartó is!

    VálaszTörlés
  4. A szappantartódért egyenesen irigy vagyok:)))
    A szappanra pedig elsőre azt hittem hogy márványkocka. Nagyon csini rusztikus érzetet keltő darabkák lettek, ezen a levendula pedig csak " dobni" tud:)
    Szép lett:)

    VálaszTörlés
  5. Örülök, hogy tetszik.Tényleg jól néznek ki együtt a csodás szappanoddal :)

    VálaszTörlés
  6. Lányok, mindenkinek köszönöm a kedves hozzászólásokat, de valamilyen rendszerhiba miatt egy szép nap mind eltűnt...:-(

    VálaszTörlés
  7. Tudja valaki, hol van itt amolyan gépház? Hiába javítok, titkosírással jelenik meg minden, lásd címkék...:-(

    VálaszTörlés