2011. október 23., vasárnap

Kecsketejes-mandulaolajos szappan fehér tea illattal, fehér és rózsaszín agyaggal



Az egyik legnagyobb sikere a fehér tea illatnak volt – végtelenül friss, tiszta, igazi nőies illat.
A másik méltán népszerű alapanyag a mandulaolaj. A mandulaolajos szappanok igazán jól ápolnak és hidratálnak,  még krémesebbek. Használata után a bőr puha lesz, még az érzékeny bőrűek is bátran használhatják. A mandulaolajban található  olajok – mint a linolsav és olajsav - pedig bőrvédő hatásúak.
A kecsketej kivételes tulajdonságairól szinte minden bejegyzésben bővebben írtam már, nem véletlen, hogy évezredek óta az egyik legjobb bőrápoló anyagként tartják számon.  
A fehér agyag finom agyagszemcséi pillanatok alatt magába szívják a szennyeződéseket, eltávolítják az elhalt hámsejteket. Ennek ellenére nem szárítja bőrt, jótékonyan hidratálja és nyugtatja is egyben. Foszfort és alumíniumoxidot tartalmaz, hidratálja a bőrt, nem borítja fel a bőr zsírháztartását. 
A szappan alsó része rózsaszín agyaggal lett színezve, amely nem szárít, hidratál, érzékeny bőrre is kiváló. Ugyanúgy, mint a fehér agyag, kiválóan eltávolítja a bőrről a szennyeződéseket.
Az igazán nőies illathoz kétféle virág formát választottam.

Összetétel: kecsketej, olívaolaj, mandulaolaj, kukoricacsíra olaj, napraforgó olaj, pálmavaj, kókuszvaj, fehér tea szappanillat, fehér agyag, rózsaszín agyag.


1 megjegyzés: