2011. november 14., hétfő

Kakaóvajas szappan frissen préselt vörös szőlőlével



Bár a szüret ideje már elmúlt, és mostanában inkább már az újbor ízét élvezzük, nem szabad megfeledkezni a szőlő egészen kiváló bőrszépítő hatásáról sem. Még most sem késő pár szőlőnapot tartani, mert nagyszerűen kitisztítja a szervezetet - ami a bőrünkön is láthatóvá válhat - de később is élvezhetjük jótékony hatását – szappanba zárva.
A szappan alapja frissen préselt vörös szőlőlé. A szőlőt lepréseltem, majd egészen sűrűn szitán átszűrtem, hogy a legkisebb szőlőmagvak se sérthessék meg a bőrt. Ezután lefagyasztottam, majd másnap került ,,szappansorsra”.
A vörös szőlőlé hidratál és táplál, magas antioxidáns tartalma pedig lelassítja a bőr öregedését. Felfrissíti, tonizálja, feszesíti a fáradt arcbőrt. Nem hiába találhatjuk meg a szőlőt a legtöbb wellness-kezelés alkotójaként.
A kakaóvaj az egyik legjobb hidratáló és tápláló bőrápoló vaj, használata után a bőr hihetetlenül puhává és selymessé válik.
Hihetetlenül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban: magas az E-vitamin, foszfor, kálium, magnézium tartalma – amelyek egyben antioxidáns hatásúak is - segítenek megőrizni a bőr fiatalságát. Alkalmas az ekcéma és dermatitisz kezelésére, nagyon érzékeny, száraz bőrre is ajánlott.
A szappan enyhe illatát maga a kakaóvaj és a vörös szőlő adja, színét pedig a Violet szappanszínezék teszi élénkebbé. A tetejét egy kevés óarany Mica-porral díszítettem.
Bár készültek gazdagabban díszített szappanok is, ezt a szappan a belső tulajdonságai teszik egészen kivételessé. Tessék meggyőződni róla…

Összetevők: frissen préselt vörös szőlőlé, kakaóvaj, olívaolaj, pálmavaj, kókuszvaj, napraforgóolaj, Violet szappanszínezék, óarany színű Mica-por

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése