2011. december 9., péntek

Kecsketejes szappan narancs és szegfűszeg illóolajjalIgazi téli, karácsonyi vásárokat és forralt bort idéző illat. Bizonyára mindkét nem között akadnak majd kedvelői.
A szegfűszeg olaja nagyon erős antiszeptikus és gyulladásgátló hatással bír, jó az aknés bőrre és meggátolja a gombásodást is. Illata élénkít és frissít, egyes helyeken afordiziákumként is említik.
A narancsolaj is inkább kevert vagy zsírosabb bőr hatékony ápolója, így egészében véve ezt a szappant az ilyen típusú bőrre javaslom – és persze azoknak, akik imádják ezt az illatkombinációt.
A narancs illata egyben kedélyállapot javító is, ami néha jól jöhet a rövid nappalok időszakában.
A kecsketejes szappan már magában is ajándék lenne a bőrnek, a hozzáadott illóolajok csak növelik a hatás sokoldalúságát.
A barna réteg holland kakaóporral és fahéjjal színezett, a narancs színt pedig őrölt narancshéjportól és pirospaprikától kapta a szappan.
A tetejét vékony réteg aranyszínű Mica-por díszíti.

Összetétel: kecsketej, olívaolaj, kókuszolaj, napraforgóolaj, pálmavaj, kókuszvaj, szegfűszeg illóolaj, narancs illóolaj, holland kakaópor, őrölt narancshéjpor, édes pirospaprika. Mica-por.

1 megjegyzés: