2012. január 30., hétfő

Kecsketejes-kakaóvajas szappan alma és fahéj illattal


Akár almás pités szappant is írhatnék, erőteljesen süti illat sikeredett az alma és fahéj illatának frigyéből. Az igazi hideg még csak most érkezik, bármennyire is áhítozunk már a tavasz után. De egy ilyen szappan – nemcsak összetevői miatt érdemli ki a helyet a téli bőrápolásban – az illatával is egy kis melegséget csempész a fürdőszobába.
A  kakaóvaj igazán áldásos hatással lehet bőrünkre a téli hidegben. Egyik legjobb hidratáló és tápláló bőrápoló vaj. Nagyon gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban: magas az E-vitamin, foszfor, kálium, magnézium tartalma – amelyek egyben antioxidáns hatásúak is - segítenek megőrizni a bőr fiatalságát. Összetevői a sérült bőrt is regenerálják, az ekcéma és dermatitisz kiegészítő kezelésére is használják. Nagyon érzékeny bőrűeknek is kiváló. Önmagában is egészen kiváló a száraz bőr ápolására.
A szappanban található ricinusolaj pedig puhítja, lágyítja a bőrt. A fahéj illóolajának illata oldja a feszültséget, hangulatjavító. A fahéj illóolaj kiváló antioxidáns, fertőtlenítő, gyulladásgátló és vérkeringést serkentő, vérbőséget okozó, ezért óvatosan kell vele bánni az adagolásnál.
A szappan illatát almás süti szappanillat teszi még izgalmasabbá.
A kecsketej magában is nagyszerű ápolója minden bőrtípusnak, folyadékként – mint egyik kedvenc alapanyagom – ez került a szappanba.
Egy igazi felüdülés érzékeinknek a hideg téli napokra!

Összetétel: kecsketej, kakaóvaj, olívaolaj, napraforgóolaj, kókuszvaj, pálmavaj, ricinusolaj, fahéj illóolaj, Apple Jack szappanillat, őrölt pirospaprika, holland kakaópor, csokoládés szappanforgács

1 megjegyzés: