2012. január 10., kedd

Kecsketejes-mézes szappan shea vajjal, méhviasszal és Tussah selyemmel


Igen, lehet, hogy ismerősen cseng a szappan neve. Az újévi jókívánságok után elsőként olyan szappant készítettem el, amit többen újra kértek. Páran azért, mert kipróbálták, még többen azért, mert sajnos nem jutott belőle, és hetedik érzékük azóta is azt súgta, ez lenne az igazi, amire az ő bőre áhítozik. Így egészen apró változtatásokkal, de újra öntöttem.
Az első szembeötlő a forma - a mézes szappan virág alakot öntött, alsó szalagját csokis csík díszíti és teszi táplálóbbá.
Shea vajból is nagyobb kanállal került bele – ami köztudottan a legérzékenyebb bőrnek is nagyszerű ápolója, nagyon magas A-, E-, F vitamintartalommal bír.
A méz gyógyítja és regenerálja a száraz, sérült bőrt, javítja a bőr tónusát. Hidratáló, frissítő, tápláló hatásával gyógyítja az irritált, sérült bőrt. A pórusokból eltávolítja a szennyeződéseket, gyulladásgátló hatással is bír, ezért az aknés bőr tisztítására is alkalmas. Tápanyagokkal, ásványi anyagokkal és az egészséges kötőszövethez nélkülözhetetlen cukrokkal látja el a bőrt.
A méz mellé méhviasz is került a szappanba, ami antibakteriális, sebgyógyító és hidratáló hatású. 
A kecsketej pedig már magában is kiváló bőrápoló hatással rendelkezik.
A Tussah-selyem pedig selymesebb, finomabb érzetet ad a szappan használata során. 

A szappan illatmentes. 

Összetevők: kecsketej, sheavaj, olívaolaj, napraforgóolaj, kókuszvaj, ricinusolaj, méz, méhviasz, Tussah-selyem, holland kakaópor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése