2012. július 10., kedd

Joghurtos-epres szappan rózsaszín agyaggal


Bár az eperszezon már elmúlt, ez a szappan még őrzi az apró piros gyümölcs minden jótékony hatását, és kellemes illatát.
A szappan frissen préselt eperlével és átpasszírozott  eperpéppel készült. Az eperlevet összekevertem natúr joghurttal, majd lefagyasztottam - ez adta a szappan folyadék alapját, majd az olajokhoz hozzákerült az eperpép is. Sajnos a szappanosodási folyamat alatt az eper – és minden piros és bogyós gyümölcs is – elveszti élénk, eredeti színét.
Az eper felfrissíti, feszessé teszi a fáradt bőrt, gyümölcssav tartalma pedig enyhén hámlasztó hatású. C-vitamin és antioxidáns tartalma segíti a kollagéntermelést, méregtelenít.
A joghurtban található tejsavak helyreállítják a bőr savköpenyét, hidratáló hatású, nyugtatja és tisztítja a bőrt. Szintén minden bőrtípusra használható.
A rózsaszín agyag érzékeny bőrre is kiváló, méregtelenít, puhává varázsolja a bőrt, magába szívja a szennyeződéseket, gyulladáscsökkentő.
A szappan tetejét bazsalikomos szappanforgács díszíti.

Összetétel: frissen préselt eperlé, eperpép, Cserpes natúr joghurt, olívaolaj, napraforgóolaj, kókuszvaj, pálmavaj, rózsaszín agyag, bazsalikomos szappanforgács


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése