2013. február 27., szerda

Sörös szappan zsálya illóolajjal, mirha illattal

Kivétel nélkül mindenki dicsérte a korábbi sörös szappant, így újra elkészítettem. Az alap recepten – ha már egyszer ennyire bevált - nem változtattam, viszont zsálya illóolajat és mirha szappanillatot kapott a megújulás jegyében. Igazi fás illatkategória.
A zsálya latin neve salvia, ami magyarul annyit jelent: megmenteni, gyógyítani. Ez a jelentés már magában is sok mindent elárul, külön fejezetet lehetne szentelni ennek a növénynek és olajának, de mivel szappanba került, így igazán a bőrre kifejtett hatása lehet érdekes. Gyulladt, problémás, ekcémás bőrre kiváló hatással van, segít begyógyítani a nehezen gyógyuló sebeket, hegeket, csökkenti az izzadást.
A szappan alapját alkoholmentes sör adja. A szappanhoz két okból is szerencsésebb alkoholmentes változatot használni: egyfelől az alkohol szárítja a bőrt, másfelől alkoholos közegben sokkal nehezebb lúggal dolgozni. De az alkoholmentes sör ugyanúgy tartalmazza azokat az anyagokat, amelyek bőrre jótékony hatással vannak.
A sörben lévő élesztő és maláta kiugróan magas B-vitamin tartalommal bír. Mivel ezt a vitamint nem tudja a szervezet elraktározni, így ezt pótolni kell – már csak azért is, mert a szép bőr egyik titka az elegendő B-vitamin bevitel. Kiugróan magas még a pantoténsav, illetve miacin tartalma – ez elősegíti a bőr anyagcseréjét, és hatékony sebgyógyító is. A miacin pedig a kollagén-képeződést is elősegíti.
A szappan színét kurkuma adja, a tetejére egy kis díszítésként ezüst és óarany Mica por került

Összetétel: sör, olívaolaj, pálmavaj, kókuszvaj, napraforgóolaj, zsálya illóolaj, mirha szappanillat, kurkuma, Mica-por.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése