2013. február 6., szerda

Levendulás szappan íróval, vanília esszenciával




Nincs több szabadkozás, hogy újra egy levendulás szappan – elvégre is ha ha nagy kedvenc, akkor mindig ott kell sorakozzon, vizes beavatásra várva.

De azért igyekszem becsempészni mindig egy kis változatosságot is- Ez egyrészt abból is fakad, hogy most kicsit szünetel a kecsketej beszerzés, amíg világra nem jönnek kisgidák, másfelől pedig az író legalább olyan jó bőrápoló, mint a kecsketej.

Az író a vajgyártásnál fennmaradt folyadék, és szerencsére ma már a legtöbb nagyobb élelmiszerboltban is kapható. Érdemes belőle kortyolgatni is, sokféle nyavalyától megóvhat.

Az író A, B és C vitamint tartalmaz, valamint több ásványi anyagot is.  A vitamin közismerten az egyik legjobb bőrregeneráló, és az író többi ásványi anyag tartalma is hozzásegít ahhoz, hogy bőrünk hidratált, feszes, puha tapintású legyen.

A nyugtató levendula illat mellet a lila virágból kinyert illóolaj kiváló bőrgyulladás kezelésére, száraz ekcémára és kiváló a mitesszeres bőr ápolásánál is, szintén vírus- és baktériumölő.

A vanília esszencia nemes egyszerűséggel csak kellemes illata miatt került a szappanba.

A szappan tetejét leheletnyi ezüst színű Mica por díszíti.



Összetevők: író, olívaolaj, napraforgóolaj, pálmavaj, kókuszvaj, levendula illóolaj, vanília esszencia, Violet szappanszínezék, Mica por

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése