2013. július 11., csütörtök

Sörös szappan rozmaring, kubeba és petitgrain illóolajjal





A sörös szappan kijelenthetem, az egyik legnagyobb kedvenc az ismerősök körében. Természetesen először jópofa ajándéknak tűnt sörissza ismerősöknek, majd felfedezték – nemcsak a férfiak – a kellemesen habzó sörös szappan bőrápoló hatását is. Persze tudjuk a sör belső használattal is jót tesz a bőrnek, mivel sok B-vitamint tartalmaz, minek is kapkodnánk akkor szépségkapszulákat, amikor természetesebb úton is hozzájuthatunk e fontos vitaminhoz.
Újításként három illóolaj teszi izgalmasabbá a szappant. Összhatásában a három illóolaj finom, visszafogott, férfias citrusos-fás illattal büszkélkedhet.
A rozmaring illóolaj fokozza a bőr vérkeringését, erős gyulladáscsökketnő és antimikrobiális hatással bír, jól alkalmazható aknés bőr kezelésekor.
A kubebaolaj tonizálja és fertőtleníti a bőrt – ez utóbbi hatásából kifolyólag szintén a problémás bőr kezelésére kiváló, egyúttal bőrnyugtató is.
A petitgrain - más néven a keserű narancs illóolaja, fertőtlenítő és antibakteriális hatással bír. Bőrnyugtató, bőrregeneráló hatású, valamint izzadásgátló és szagtalanító hatása is ismert.
A szappan kurkumával lett színezve, a sörös szappan ,,habját” pedig egy kevés ezüst színű Mica-por teszi még vonzóbbá.

Összetevők: alkoholmentes sör, olívaolaj, napraforgóolaj, pálmavaj, kókuszvaj, rozmaring illóolaj, kubeba illóolaj, petitgrain illóolaj, kurkuma, Mica-por

2 megjegyzés:

  1. Szia.
    Megkérdezhetem, hogy mitől lett ilyen réteges, és fényes? Mi a Mica-por?
    P Klári

    VálaszTörlés
  2. A Mica-por egy természetes, nagyon finomra porított ásvány, amit a kozmetikumokban színezésre, szappanok esetében díszítésre is használnak. A szappan teteje is ettől ilyen fényes. Igaz, az első mosakodással ez eltűnik, de addig is mutatós lesz tőle.
    Réteges pedig úgy lett, hogy a kurkumával színeztem, hagytam az alap, fehér színű masszából, és kurkumával színezett szappanmasszához mindig adtam egy kicsi fehér szappanmasszát, így világosabb lett, így rétegeztem.

    VálaszTörlés