2013. október 27., vasárnap

Kecsketejes szappan levendula és jázmin illóolajjal
A kedvelt levendula illat mellé kíváncsiságból párosítottam egy másik kedvelt illatot, a jázmint. Ez utóbbi kicsit átvette az uralmat a levendula illata felett, de így is érdekes párost alkotnak.
A nyugtató levendula illat mellet a lila virágból kinyert illóolaj kiváló bőrgyulladás kezelésére, száraz ekcémára és kiváló a mitesszeres bőr ápolásánál is, szintén vírus- és baktériumölő.
A jázmin illóolaj szintén baktériumölő hatású, szabályozza a bőr zsíranyagcseréjét, helyreállítja a bőr vízháztartását.
A kecsketej bőrre gyakorolt áldásos hatása magában is egészen kiváló, nem hiába használom szinte minden szappanom alapanyagaként. Nem túlzás – a kecsketej évszázadok óta közismert, hogy az egyik leghatékonyabb bőrtápláló, már Kleopátra is ebben fürdőzött. A kecsketej nemcsak hidratálja, de táplálja is a bőrt, és rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, többek között kalcium, magnézium és kálium tartalma magas. Értelemszerűen bővelkedik proteinekben és tejfehérjékben. Minden bőrtípusra kiváló, nem okoz bőrirritációt.

Összetevők: kecsketej, olívaolaj, napraforgóolaj, pálmavaj, kókuszvaj, levendula és jázmin illóolaj, Violet szappanszínezék

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése