2013. november 20., szerda

Kecsketejes szappan shea vajjal

Már nemcsak a rövidebb nappalok jelzik a tél közeledtét, hanem bizony az idő is egyre hidegebb csípősebb. Ilyenkor a bőrünk is jobban igényeli az odafigyelést, ápolást.
A legjobb, ha natúr kozmetikumokkal kényeztetjük, és szerencsére már sok helyen olvasni arról, hogy a shea vaj használata ilyenkor magában is csodát tehet.
A szappan egyik extra ápoló anyaga a shea vaj.  
A shea vaj Egy Közép-Afrikában élő karitéfa szilva alakú, csonthéjas terméséből készül. Érdekessége, hogy első termését csak 20 éves kora után hozza, amely rendkívül magas, akár 70%-os zsírtartalommal bír. Ezt hideg sajtolással nyerik ki belőle, így teljesen mentes mindenféle vegyi származékoktól. A shea vaj amellett, hogy igazi vitaminbomba a bőrnek, a legérzékenyebb bőrre, még ekcéma esetén is használható. Kiváló sebgyógyító és ránctalanító hatású.
A shea vajnak rendkívül magas az A-, E- és F-vitamintartalma. A shea vaj a legérzékenyebb és száraz bőrnek is kiváló ápolószere.így késlelteti bőr öregedését,  ráncosodását. Jó hatással van a pikkelysömörre és az ekcémára, bőrkondicionáló, bőrsimító és hidratáló anyag.  Zsír- és vízhiányos bőrre kiváló hatással van.
A szappan száraz és érzékeny bőrre is használható
A szappan folyadék alapját az évezredek óta az egyik legjobb bőrápoló és tápláló kecsketej adja.
Rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, többek között kalcium, magnézium és kálium tartalma is magas. Értelemszerűen bővelkedik proteinekben és tejfehérjékben. Minden bőrtípusra kiváló, nem okoz bőrirritációt.
A szappant díszítő  arany színű Mica-por, valamint az angyalka, csillag és fenyőfa minták pedig azt sugallják, hogy az egyik legjobb karácsonyi ajándék is lehet ez bőrápoló szappan.

Összetevők: kecsketej, olívaolaj, shea vaj, napraforgó olaj, pálmavaj, kókuszvaj, Mica-por

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése