2010. november 16., kedd

Kecsketejes-csokis szappan, mandulaillattal, sárgabarackmagolajjal dúsítva


Már a szappan hosszas neve is arra utal, hogy belekerült minden földi jó.
Nem túlzás – a kecsketej évszázadok óta közismert, hogy az egyik leghatékonyabb bőrtápláló, már Kleopátra is ebben fürdőzött. A kecsketej nemcsak hidratálja, de táplálja is a bőrt, és rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, többek között kalcium, magnézium és kálium tartalma magas. Értelemszerűen bővelkedik proteinekben és tejfehérjékben. Minden bőrtípusra kiváló, nem okoz bőrirritációt.
A magas kakaótartalmú csokoládé és a kakaó pedig ma már a bőrápolásban is utat tört magának – tele van értékes flavonoidokkal, tápláló, hidratáló, a bőr puha és rugalmas lesz tőle. Mint kellemes mellékhatás: már maga a tudat, hogy csokis szappannal mosakszunk, jobb kedvre derít, így hangulatjavító is.
A sárgabarackmag olaja pedig a száraz, érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr egészen kivételes tulajdonságokkal bíró szere.
Így ez a szappan normál és szárazabb bőre jó.
A csokis szappanhoz egy mandulás illatot választottam, tetejét pedig porcukor helyett gyöngyház fényű Mica-porral díszítettem.

Összetétel: kecsketej, olívaolaj, kókuszvaj, pálmavaj, napraforgóolaj,   kakaópor, 85%-os csokoládé, mandula szappanillatosító, NaOH

2 megjegyzés:

  1. A szappan nem csak gyönyörű, hanem nagyon fantasztikus az illata is (összetéveszthető egy finom kavart sütivel)ezt még nem próbáltam csak szagolgattam, remélem jut még belőle.
    Az egyik lelkes tesztelő.

    VálaszTörlés
  2. Neked mindig fog jutni :-)...és várom majd a beszámolót a mentás szappanról is.

    VálaszTörlés