2010. november 20., szombat

Shea- és kakaóvajas szappan rózsafa illattal


Bár a szolid pasztell rózsaszín szappan biztosan nem fog hivalkodni színével a többi szappan közül, hatékonysága az összetevőkből fakadóan viszont egészen kiugró.
A shea vaj hidratáló és ápoló hatású, megnyugtatja az irritált bőr. Használata után a bőr puha tapintású lesz, serkenti a bőr öngyógyító képességét. Sok A-, E-, F-vitamint tartalmaz és magas a zsírsav tartalma is.   Sok helyen tökéletes bőrápolóként emlegetik.
A kakaóvaj a legérzékenyebb bőrűeknek is kiváló, segít megőrizni a bőr fiatalságát. Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns hatású ásványi anyagokat.
A rózsafa illóolaja fertőtlenítő, gyulladásgátló, bőrnyugtató hatású, elősegíti a sebek gyógyulását, a száraz bőr kiváló ápolója.
A rózsafa illóolajhoz jól illeszkedik a rózsavíz, amit folyadékként adagoltam a szappanba, ami maga is hidratáló, bőrlágyító és tisztító hatású. A rózsafa olajhoz adtam pár csepp grapefruit illóolajat, hogy lágyítsa az illatot, és pár csepp szantálfa olajat, ami fixálja az illatokat. A végeredmény enyhe, de finom, nem tolakodó illatú szappan lett, amit érzékeny és száraz bőrűek is bátran használhatnak. 

Összetétel: rózsavíz, shea vaj, kakaóvaj, kókuszvaj, olívaolaj, pálmavaj, napraforgóolaj, rózsafa illóolaj, grapefruit illóolaj, szantálfa illóolaj, céklapor, gyöngyházfényű Mica-por, NaOH


5 megjegyzés:

  1. Szia!

    Nagyon szép szappan lett!
    Azt szeretném megkérdezni, a rózsavíz illata érződik a kész szappanon? Korábban gondolkodtam rajta, hogy használni kellene, de nem voltam biztos az illatban, mondjuk illattól függően is csodaszer.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Andi! köszönöm a dicsérő szavakat. Sajnos a fotózás terén van még mit tanulni, nem igazán adja vissza a szappan színét. A rózsavíz illata a lúgoldás után is érződött, ezen csodálkoztam is. Miután felszeltem, az illatok sokkal visszafogottabbak, de azért érezhetőek. Reménykedem, hogy pár hét után - mint a többi szappannál is - kicsit intenzívebb lesz.

    VálaszTörlés
  3. A szantálfa miatt biztosan így lesz, nagyon jó kombinációt választottál!

    VálaszTörlés
  4. Kedves SzappAncsi!:)

    Amióta megnyílt a blogod, én azóta hatalmas csodálattal követem a munkáidat:) Ez az a szappan, amit még én is kipróbálnák, még annak ellenére is, hogy az én bőröm olyan érzékeny, hogy szappant egyáltalán nem használhatok rá!:)
    Üdv:
    diana:)

    U.i.: Nem rég nyitottam meg a blogom különféle kreatívságokkal, ha gondolod nézz be:)
    http://fimoomania.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  5. Kedves Diana !
    Köszönöm az elismerést - de szerintem ilyen csodákra Te is képes vagy - megnéztem a blogodat, ez is azt bizonyítja - nagyon kedves, aranyos dolgokat készítesz.
    Igen, ebbe a szappanba mindenféle finomság került, gondolva az érzékeny bőrűekre is, hamarosan beérik és használható lesz, remélem majd csupa jó visszajelzés lesz róla.
    Üdv
    SzappAncsi

    VálaszTörlés