2010. december 1., szerda

Avokádóvajas-kecsketejes szappan geránium illattal

Az avokádóvajat, mint valami kincset hetekig csak őrizgettem, forgattam, nézegettem nem tűnt-e el a hűtőből pórias kenyérre valónak nézve ( persze feliratozva volt és sűrűn elhangzott a figyelmeztetés, hogy belső alkalmazásra nem alkalmas, sőt egyenesen tiltott…).
Mivel nem mindennapos alapanyagról van szó, így vártam az ihletet. Régóta terveztem geránium illatú szappant készíteni, mivel ez az olaj is kivételes tulajdonságokkal bír, úgy gondoltam párosítom az avokádóvajjal.
Az avokádóvaj kiugróan gazdag A-, D- E-vitaminokban, a benne található lecitin és telítetlen zsírsavak pedig kiváló bőrápoló és bőrpuhító hatású.
A kecsketej áldásos bőrápoló hatásáról szinte minden  kecsketejjel készült szappannál írtam – a benne található értékes anyagok megegyeznek a bőr védőrétegében található anyagokkal.
A geránium illóolaj szabályozza a faggyútermelést, antiszeptikus és gyulladásgátló, bőrnyugtató, de jó hatással van az érettebb, száraz bőrre is. Javítja az anyagcserét, szinte minden bőrtípus kiváló vitalizálója.
A geránium illóolaj mellé pár csepp szantál, ylang-ylang és grapefruit illóolaj is került.
A végeredmény egy erősebb, érzéki illatú szappan lett.
A masszába kevertem még egy kevés körömvirág szirmot is, és a tetejét is ezzel díszítettem.

Összetétel: kecsketej, avokádóvaj, kókuszvaj, olívaolaj, szójaolaj, napraforgóolaj, geránium illóolaj, ylang-ylang illóolaj, szantálfa illóolaj, grapefruit illóolaj, körömvirág szirom, NaOH.


5 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik,gyönyörű ez a szappan!!!

    VálaszTörlés
  2. Csak fontos, hogy várandósok ne használják az első három hónapban, akik korábban vetélésen estek át, egyáltalán nem használhatnak a várandósság alatt geránium olajat.

    VálaszTörlés
  3. Köszi Andi, ez tényleg fontos kiegészítés!
    Pedig én is a kis jegyzeteimben bevéstem...

    VálaszTörlés
  4. Nem csak szép, de nagyon kellemes kényeztetés is.
    Köszi.
    :D

    VálaszTörlés