2011. január 2., vasárnap

Levendulás szappan shea vajjal és rózsaszín agyaggal


Először is szerencsés, boldog új esztendőt kívánok minden kedves olvasónak!
Karácsonykor minden szappan gazdára lelt, így a visszajelzésekből ítélve a levendulás illat az egyik nagy kedvenc. Így ez az illat gazdagítja az év első szappanját – természetesen az előzőhöz képest kívül-belül kicsit megújítva.
A levendula illóolajhoz adtam egy kis narancs illatot is, és pár csepp szantálfa illóolajjal rögzítettem. Igazán kellemes illat lengi most be a szobát, ahol a szappanok türelmesen érlelődnek és várják az első víz alatti megmérettetést.
A szappan 15%-ban tartalmaz shea vajat, amelynek rendkívül magas az A-, E- és F-vitamintartalma. A shea vaj a legérzékenyebb bőrnek is kiváló ápolószere.
A levendula illóolaja igazán sokoldalú bőrápoló - bőrgyulladás kezelésére, száraz ekcémára és mitesszeres bőr ápolásánál is kiváló.
Bár először kékes színt terveztem, így nagyon vártam a kék indigó por érkezését – de sikerült az indigó levélből készült port rendelnem, ami sötétzöld, így a kék szappan még kicsit várat magára. Így a rózsaszín eléréshez rózsaszín agyagot, és a sötétebb árnyalathoz pedig még egy kis vörös agyagot használtam. Mindkét agyag kiválóan tisztítja a bőrt.
A szappan shea vaj tartalma miatt szárazabb, érzékeny bőrre is használható.

Összetétel: shea vaj, olívaolaj, kókuszvaj, pálmavaj, napraforgóolaj, levendula illóolaj, narancs illóolaj, szantálfa illóolaj, rózsaszín agyag, vörös agyag, desztillált víz, NaOH


5 megjegyzés:

  1. Már sokadszor csodálom meg de most végre van egy kis időm, hogy leírjam megint nagyon jól sikerült az alkotás és igazán illik az Új Év köszöntéséhez.
    Gratulálok!!:)))

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Gyönyörű szappan lett!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Bori és Andi!
    Köszönöm a bókokat a szappan nevében is:-). Igyekeztem, a következő darab már gondolatban születőben, hamarosan el is készül. Természetesen megosztom majd veletek.

    VálaszTörlés
  4. Juhhú, igazán kellemes kinézetű alkotás lett ez is! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon köszönöm - minden elismerés jól esik, de attól, akit az egyik példaképemnek tekintek, még inkább súlya van.

    VálaszTörlés