2011. január 30., vasárnap

Teafa illóolajos-kecsketejes szappan


A teafa illata lehet megosztja a közönséget, de szerencsére többen szeretik, és szép számmal akadnak olyanok is, akik kiváló gyógyhatása miatt akkor is bevetik, ha a parfümjükbe nem ejtenének egy cseppet sem.
A teafa illóolaj a II. világháborúban a katonák elengedhetetlen kísérője volt, mivel az egyik leghatásosabb természetes sebgyógyító, antibiotikum és antiszeptikum. Nem árt, ha mi is mindig tartunk magunknál egy kis üvegcsével, mert hatásos fájdalomcsillapító is lehet.
A teafa olaja pedig csodákat művelhet a pattanásos, gyulladt bőrrel, mivel kivételes baktérium- és vírusölő tulajdonsággal rendelkezik. Lágyan és kíméletesen tisztít, nem károsítja a felhámot, sőt jó hatással van a sejtek megújulásra, így arcra is használható.
De nemcsak gyulladt, pattanásos bőrre ajánlott, apróbb sebekre, pikkelysömörre, egyes bőrbetegségekre – bőrgombásodás esetén is javallott.
Nyáron a leégett bőrt is nyugtatja, enyhén zsibbasztó, fájdalomcsillapító hatása van.
A szappan másik fő ápoló összetevője a kecsketej, amit szinte minden szappanomnál használok – így most hosszabb ódát nem írnék róla (pedig megérdemelné), mert bármelyik korábbi bejegyzésben olvashatunk róla. Röviden: az egyik legjobb bőrápoló szer, és még a legérzékenyebb bőrűek is bátran használhatják.

A szappant spenótporral színeztem, az örvény mintától pedig minden darab más és más rajzolatot kapott.  A  tetejét pedig gyöngyházfényű Mica-porral díszítettem – ettől az erőteljes illatú szappan a  végén  egészen elegáns külsőt kapott. 

Összetétel: kecsketej, kókuszvaj, olívaolaj, pálmavaj, napraforgóolaj, teafa illóolaj, spenótpor, Mica-por

10 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon tetszik!
    Egy kérdés:/lehet hülyének nézel, de tényleg nem tudom/ a Mica por csak látványnak kell,vagy van valami hatása is. Látom,hogy sokan használják.
    Mondjuk látványnak sem utolsó...

    VálaszTörlés
  2. Köszi a bókot:-)! Én úgy tudom, hogy a Mica-port díszítésre és színezésre használják. Sajnos a fotó nem adja ki, hogy milyen fényt ad a szappan tetején.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik! A minta remek! Hogy érted el, hogy így nézzen ki! melyiket öntötted előbb?

    VálaszTörlés
  4. Köszi Gizus! Az első réteg fehér volt, majd sugárban öntve jött egy zöld réteg, újra fehér, zöld és fehér, és pálcikával egy kis keverés-kavarás. Szóval ezeket az örvényeseket nehéz leírni pontosan, mert a felét az anyag alkotja, ahogyan kedve tartja:-).

    VálaszTörlés
  5. Köszi! A sugárba az magasról a masszába ? Egyre jobb szakszavak ezek!!:) Valami ilyesmit majd én is kipróbálok! Mármint mintát! Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  6. ESTE ESTUPENDO Y LOS COMPONENTES TAMBIEN FELICIDADES UN ABRAZO

    VálaszTörlés
  7. Juhhú, csatlakozom Monikához. A hozzávalók is szuperek, de én a mintától vagyok elájulva.
    Üdv,

    VálaszTörlés
  8. Gyönyörűek ezek a szappanok !

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm a kedves szavakat, igyekszem...:-)

    VálaszTörlés