2011. szeptember 7., szerda

Kecsketejes-sheavajas szappan mézzel és Tussah-selyemmelKülsőre egyszerű, belsőre pedig igazán nagyszerű! Többen érdeklődtek, mikor lesz újra mézes szappan . Íme – és a méz mellé több, magában is kiváló bőrápoló tulajdonságokkal rendelkező finomság is került.  
A méz gyógyítja és regenerálja a száraz, sérült bőrt, javítja a bőr tónusát. Hidratáló, frissítő, tápláló hatásával gyógyítja az irritált, sérült bőrt. A pórusokból eltávolítja a szennyeződéseket, gyulladásgatló hatással is bír, ezért az aknés bőr tisztítására is alkalmas. Tápanyagokkal, ásványi anyagokkal és az egészséges kötőszövethez nélkülözhetetlen cukrokkal látja el a bőrt.
A kecsketej  évszázadok óta közismert, hogy az egyik leghatékonyabb bőrtápláló, már Kleopátra is ebben fürdőzött. A kecsketej nemcsak hidratálja, de táplálja is a bőrt, és rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, többek között kalcium, magnézium és kálium tartalma magas. Értelemszerűen bővelkedik proteinekben és tejfehérjékben. Minden bőrtípusra kiváló, nem okoz bőrirritációt.
A sheavaj Egy Közép-Afrikában élő karitéfa szilva alakú, csonthéjas terméséből készül. Érdekessége, hogy első termését csak 20 éves kora után hozza, amely rendkívül magas, akár 70%-os zsírtartalommal bír. Ezt hideg sajtolással nyerik ki belőle, így teljesen mentes mindenféle vegyi származékoktól, és rendkívül magas az A-, E- és F-vitamintartalma. A shea-vaj a legérzékenyebb bőrnek is kiváló ápolószere.
A Tussah-selymet selyemgubóból nyerik ki. A szappan a selyemtől már tapintásra is finomabb, selymesebb, és használata során is igazán luxus érzetet ad.
A szappan sötétebb rétegét kurkumával színeztem, ami antikarcionogén hatású.
A szappan dísze pedig nem más, mint Mörjike által készített szappannyomdák. 
Érzékeny bőrűek is bátran használhatják. 
Kellemes tejben-vajban-mézben és selyemben való fürdőzést! 

Összetevők: kecsketej, sheavaj, olívaolaj, napraforgóolaj, kókuszvaj, ricinusolaj, méz, Tussah-selyem, kurkuma

3 megjegyzés: