2011. november 22., kedd

Kecsketejes szappan mákkal és karácsonyi fűszerek illatával, kukoricacsíra olajjal



Sorra nyitják a karácsonyi vásárok a kapuikat, az utcákat belengi majd tucatnyi finom illat.
A karácsonyi fűszerek – fahéj, gyömbér, szegfűszeg, vanília keverékének illata engem leginkább a forralt borra emlékeztet, de a szappanban ez sokkal finomabb, kellemesebb, nemesebb illattá érlelődött.
A mák szintén legtöbbször a téli időszakban kerül elő – itt nemcsak díszíti apró szemcséivel a szappant, de enyhe radírozó hatást is fejt ki, így eltávolítja a bőr felső rétegéről az elhalt hámsejteket.
Az ún. alap olajokon kívül kukoricacsíra olaj is került a szappanba, amely  kiváló gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is rendelkezik, tele van A, E, F vitaminokkal és lecitinnel, így késlelteti bőr öregedését,  ráncosodását. Jó hatással van a pikkelysömörre és az ekcémára, bőrkondicionáló, bőrsimító és hidratáló anyag.  Zsír- és vízhiányos bőrre is kiváló hatással van.
A kecsketej magában is nagyszerű hatással van a bőrre, nem hiába használják már évszázadok óta.
A szappan narancs színét őrölt narancshéjpor, kurkuma és őrölt pirospaprika keverékétől kapta, a csokis réteg pedig holland kakaóporral és fahéjjal készült. A tetejét is őrölt fahéj teszi még díszesebbé és illatosabbá.
A legnépszerűbb ,,szappan-álruha" a visszajelzések szerint a sütis, így ilyen formát öltött ez a szappan – gondolva arra is, hogy sokan majd ajándékba szánják.
Egyet érdemes megtartani akár hideg napokra – az illat és a látvány garantáltan jobb kedvre derít.

Összetétel: kecsketej, olívaolaj, kukoricacsíra olaj, napraforgóolaj, pálmavaj, kókuszvaj, karácsonyi fűszerek illatkeveréke, kurkuma, őrölt narancshéjpor, őrölt pirospaprika, holland kakaópor.

4 megjegyzés:

  1. Que pila de especias aromaticas tiene,deve de oler a invierno, a frio, a lluvia: es decir a que viene la Navidad.Me gusta mucho mucho,te felicito po este jabon. Besos

    VálaszTörlés