2011. november 17., csütörtök

Mandarinos-fahéjas-vaníliás szappan kecsketejjel



Minden évszaknak megvannak a maga kedvenc illatai. Ebben a szappanban három olyan illat keveredik, amelyik külön-külön is sokak nagy kedvence a deres, csípős téli napokon.
A mandarin illóolaja kedélyjavító, oldja a feszültséget. A balzsamos, friss gyümölcsillat igazi nyugtató hatással bír. A benne található limonén pedig antimikrobiális hatású.
A mandarin olaja nem irritálja a bőrt, így érzékeny bőrűeknek is javallott.
A fahéj sajátos illata igazi téli süti illat. Szintén hangulatjavító, és kiváló antioxidáns. Fertőtlenítő, gyulladásgátló és vérkeringést serkentő, vérbőséget okozó, ezért csínján kell vele bánni az adagolásnál.
A vanília érzéki illata szintén képes feledtetni minden bút-bánatot.
Milyen más külsőt is ölthetett volna ez a szappan, mint egy szép szelet sütiét?
A szappant apróra reszelt narancsos és fahéjas szappandarabkák díszítik, tetejét pedig őrölt fahéjas szórás teszi még illatosabbá. 
A kecsketejről pedig már sokat regéltem – évszázadok óta istenített hatásáról szinte minden korábbi bejegyzésemben lehet olvasni.
A szappant nem javasolt magára hagyni címke nélkül, édességre áhítozó családtaggal…

Összetétel: kecsketej, olívaolaj, napraforgó olaj, kókuszvaj, pálmavaj, kukoricacsíra olaj, mandarin illóolaj, fahéj illóolaj, vanília esszencia.

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek a szappanjaid!!!
    Meglátszik bennük a szeretet, a törődés, öröm :))

    VálaszTörlés
  2. Kedves Margoo! Nagyon köszönöm a kedves szavakat, igyekszem :-). Én is csodálója vagyok ám a Virágos Tanyának - egy hasonlóra áhítozom én is....

    VálaszTörlés