2012. november 10., szombat

Kecsketejes-levendulás szappan shea vajjal


 
Kétséget kizáróan a legnépszerűbb szappan a levendulás. Az illata az igazán népszerű, vagy maga a szappan oly kedves bőrnek, ki tudja – de annyi biztos, hogy minden hónapban készülnie kell egy adagnak, a legtöbben ezt szeretik. De ha jól bevált összetevők meg is egyeznek, igyekszem legalább új ruhát adni a szappannak - ezúttal márványos mintát kapott.
Mint mindig, a szappan egyik alapanyaga a kecsketej, amelynek jótékony hatásairól már minden bejegyzésben írtam, gondolom a blogolvasók már kívülről fújják, álmukban is felsorolnák.
A nyugtató levendula illat mellet a lila virágból kinyert illóolaj kiváló bőrgyulladás kezelésére, száraz ekcémára és kiváló a mitesszeres bőr ápolásánál is, szintén vírus- és baktériumölő.
A shea vajnak rendkívül magas az A-, E- és F-vitamintartalma. A shea vaj a legérzékenyebb és száraz bőrnek is kiváló ápolószere.
Igyekszem a szappant mindig más-más mintázattal készíteni, legyen mindig benne valami újszerű is a jól bevált, többször kipróbált összetétel mellett.

Összetevők: kecsketej, olívaolaj, shea vaj, napraforgóolaj, kókuszvaj, pálmavaj, levendula illóolaj, Violet szappanszínezék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése