2012. november 24., szombat

Kecsketejes-sütőtökös szappan repce- és mandulaolajjal




Részemről úgy vagyok a sütőtökkel, mint Gombóc Artúr a csokoládéval. Jöhet krémleves formájában, sütve, mártogatósnak, egytálételnek – csak a szép, napsárga sütőtökből készüljön.
Így nem volt kérdés, hogy egy szép nap a szappanba is belekerül.
A sütőtök nagy mennyiségben tartalmaz A- és C- és E- vitamint, sárga színéből fakadóan máris tudhatjuk, karotinoidokat tartalmaz. Hidratáló és bőrnyugtató hatással bír. Még az érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr is jól bírja.
A szappan gyönyörű élénk sárga színét is a sütőtök adja, ami püré formájában, a szappanmassza pudingos állapotában került a szappanba.
A kecsketejes szappan már magában is az egyik legjobb bőrápoló anyag.
A szappanban található repceolaj  megköti a bőrben a nedvességet, védi a bőrt a káros környezeti hatásokkal szemben, E- és K-vitaminban gazdag, de tartalmaz még karotint, és különböző ásványi anyagokat. A bőrt selymessé, puhává varázsolja és a szappannak dús habzást, krémes állagot ad.
A másik méltán népszerű alapanyag a mandulaolaj. A mandulaolajos szappanok igazán jól ápolnak és hidratálnak, még krémesebbek. Használata után a bőr puha lesz, még az érzékeny bőrűek is bátran használhatják. A mandulaolajban található  olajok – mint a linolsav és olajsav - pedig bőrvédő hatásúak.
A kedvelt virág forma mellé egy igazi karácsonyi, kisebb csillag formát is választottam.

Összetétel: kecsketej, olívaolaj, napraforgóolaj, repceolaj, mandulaolaj, pálmavaj, kókuszvaj, sütőtökpüré.





1 megjegyzés: