2015. november 30., hétfő

Joghurtos-shea vajas szappan mandarin illóolajjal és vanília eszenciával


A joghurtban található tejsavak helyreállítják a bőr savköpenyét, hidratáló hatású, nyugtatja és tisztítja a bőrt, gyulladásgátló. Minden bőrtípusra javasolt.
A shea vaj Egy Közép-Afrikában élő karitéfa szilva alakú, csonthéjas terméséből készül. Érdekessége, hogy első termését csak 20 éves kora után hozza, amely rendkívül magas, akár 70%-os zsírtartalommal bír. Ezt hideg sajtolással nyerik ki belőle, így teljesen mentes mindenféle vegyi származékoktól. A shea vaj amellett, hogy igazi vitaminbomba a bőrnek, a legérzékenyebb bőrre, még ekcéma esetén is használható. Kiváló sebgyógyító és ránctalanító hatású.
A shea vajnak rendkívül magas az A-, E- és F-vitamintartalma. A shea vaj a legérzékenyebb és száraz bőrnek is kiváló ápolószere. Így késlelteti bőr öregedését,  ráncosodását. Jó hatással van a pikkelysömörre és az ekcémára, bőrkondicionáló, bőrsimító és hidratáló anyag.  Zsír- és vízhiányos bőrre kiváló hatással van.
A mandarin illata jót tesz a közérzetünknek. A balzsamos, friss gyümölcsillat igazi nyugtató hatással bír. A benne található limonén pedig antimikrobiális hatású. A bőrt nem irritálja, tonizálja és gyulladásgátló.
A vanília érzéki illata szintén képes feledtetni minden bút-bánatot.
A szappan tetejét arany színű Mica-por díszíti.

Összetétel: natúr joghurt, olívaolaj, shea vaj, napraforgó olaj, pálmavaj, kókuszvaj, mandarin illóolaj, vanília eszencia, őrölt pirospaprika, Mica-por. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése