2016. december 3., szombat

Kávés-fahéjas muffinszappan


A látvány első látásra tudom, megtévesztő… A megszólalásig hasonlít egy a muffinra, amit gyorsan, egy kávé mellett el is fogyasztanánk.  De inkább vigyük a fürdőbe, vagy adjuk ajándékba - egy ilyen kávés muffinszappan, egy csipetnyi fahéjjal megbolondítva mindenkit levesz a lábáról.
Régóta terveztem már, hogy kipróbálom habszappan készítést, aminek az egyik nagy előnye, hogy mivel sokkal később szilárdul meg, így elegendő idő marad a formázásra. Így habzsákba adagolva ráérősen lehet a krémszerű csúcsos díszítést adagolni.

A muffinszappan alja a hagyományos hideg eljárással készült eljárással készült. Ez kecsketejet, olíva- és napraforgóolajat, kókuszzsírt és pálmavajat tartalmaz, illetve kakaóport és őrölt kávét, ami gyengéden radírozza a bőrt..
A habszappan a tetején pálma- és kókuszzsír, valamint olívaolaj keveréke, fahéj illóolajjal. A tetejére díszítésként óarany Mica-por és kevés őrölt fahéj került.

Azoknak, akik jobban szeretik hagyományosabb formákat, csillag formában készült pár darab kecsketejes-kávés szappan is.
Összetétel: kecsketej, olívaolaj, kókuszzsír, napraforgóolaj, pálmavaj, kakaópor, őrölt kávé, fahéj illóolaj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése