2017. november 12., vasárnap

Kecsketejes-mandulaolajos szappan ylang-ylang illóolajjal és rózsaszín agyaggal


Virágok virága – ezt a jelenti az ylang-ylang – máris arra enged következtetni, hogy egy különleges virágról van szó.
Illata rendkívül érzéki, hangulatjavító, ellazítja a lelket, megnyugtat.  Afrodiziákumként is számon tartják, így érdemes csábításkor is bevetni. Táplálja a bőrt, szabályozza a faggyúmirigyek termelését.
A szappan folyadék alapját az évezredek óta az egyik legjobb bőrápoló és tápláló kecsketej adja. Rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, többek között kalcium, magnézium és kálium tartalma is magas. Értelemszerűen bővelkedik proteinekben és tejfehérjékben. Minden bőrtípusra kiváló, nem okoz bőrirritációt.
A szappan egyik extra és méltán közkedvelt alapanyaga a mandulaolaj. A mandulaolajos szappanok igazán jól ápolnak és hidratálnak, még krémesebbek. Használata után a bőr puha lesz, még az érzékeny bőrűek is bátran használhatják. A mandulaolajban található olajok – mint a linolsav és olajsav - pedig bőrvédő hatásúak.
A mandulaolaj A-, B1-, B2-, B6- és E-vitaminban gazdag, de ezen felül is egészen kivételes tulajdonságokkal bír. Nem szívódik fel a bőr mélyebb rétegeibe, hanem annak felsőbb köpenyét vádi károsodástól. A száraz bőr kiváló ápolója, lassítja a bőr öregedését, és rendszeres bemasszírozásával látványosan csökkenthetjük az apróbb ráncokat. Nem egyszer az extra érzékeny bőr is csak ezt az ápoló olajat fogadja el.
A rózsaszín agyag szintén csodálatos ápolószere az érzékeny, száraz bőrnek.
A szappan tetjét gyöngyházfényű rózsaszín Mica–por díszíti.

Összetevők: kecsketej, olívaolaj, mandulaolaj, kókuszvaj, pálmavaj, napraforgóolaj, ylang-ylang illóolaj, rózsaszín agyag, Mica–por

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése