2017. november 13., hétfő

Sörös szappan cédrus és eukaliptusz illóolajjal


Sörben fürdeni – melyik sörimádó férfi ne álmodott volna erről? Most itt az alkalom egy sörhabos zuhanyhoz. Tehát egy igazán férfias szappan mutatkozik be – nem először, hiszen az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az egyik legnépszerűbb.
A szappan alapját alkoholmentes sör adja. A szappanhoz szerencsésebb alkoholmentes változatot használni, hiszen az alkohol szárítja a bőrt. De az alkoholmentes sör ugyanúgy tartalmazza azokat az anyagokat, amelyek bőrre jótékony hatással vannak.
A sörben lévő élesztő és maláta kiugróan magas B-vitamin tartalommal bír. Mivel ezt a vitamint nem tudja a szervezet elraktározni, így ezt pótolni kell – már csak azért is, mert a szép bőr egyik titka az elegendő B-vitamin bevitel. Kiugróan magas még a pantoténsav, illetve miacin tartalma – ez elősegíti a bőr anyagcseréjét, és hatékony sebgyógyító is. A miacin pedig a kollagén-képeződést is elősegíti.
Az eukaliptusz illóolaj friss illatával felfrissíti, hangulatjavító. Szintén antiszeptikus és gyulladáscsökkentő hatással bír. A cédrus illóolaj  mikrobiális hatású, fokozza a bőr vérkeringését, gyulladáscsökkentő.
A szappan színét kurkuma adja, a tetejére egy kis díszítésként ezüst Mica por került.
Egy átsörözött este méltó befejezése csak egy ilyen szappan lehetséges…

Összetétel: sör, olívaolaj, pálmavaj, kókuszvaj, napraforgóolaj, cédrus és eukaliptusz illóolaj, kurkuma, Mica-por.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése