2014. december 5., péntek

Kecsketejes sárgabarackmag olajos szappan mandarin és narancsvirág illóolajjal

Nemcsak a narancssárga szín az egyik nagy kedvencem, de a mandarin és a narancs - sőt ez esetben a narancsvirág - illata is dobogós nálam. Az élénk színű gyümölcsök illata nem hiányozhatnak az ünnepi kreációkból sem, így ebbe a kecsketejes-sárgabarackmag olajos szappanba mandarin és narancsvirág illóolaj került, a karácsonyi jelleget pedig csak fokozza az angyalkás és karácsonyfa mintás díszítés.
A sárgabarackmag-olaj rendkívül jó hatással van az idősödő, szárazabb bőrre - sőt egyes helyeken úgy tartják, hogy a sárgabarackmag olajtól a bőr örökre fiatal marad. Magas az A és E vitamin tartalma, de omega-6 zsírsavat is tartalmaz. Enyhén bakteriális hatású, a száraz, érzékeny, vízhiányos, gyulladásra hajlamos bőr egyik kiváló ápolószere. Érdemes csak magában is a bőrre kenni – használata után a bőr selymesen simává válik, sőt belsőleg, napi egy evőkanállal fogyasztva sokféle nyavalyától megkímélhetjük magunkat.
A kecsketejes szappan magában is az egyik legkiválóbb bőrápoló.
A narancsvirág olaja nyugtató hatású, csökkenti az érzelmi felindulást. Eloszlatja a haragos indulatokat, enyhíti a bánatot. Élénkíti a vérkeringést és serkenti az új sejtek képződését. Ennélfogva megelőzhető vele a bõr kinyúlása miatti csúnya hegesedés. Minden bőrtípusra alkalmas. Száraz bőr esetén visszaadja a bőr egészséges nedvességét. Megnyugtatja az érzékeny és izgatott bőrt. Sőt jól kezelhető vele az ekcéma is. Zsíros, pattanásos bőr esetén is számíthatunk rá, mivel szabályozza a bőr zsírháztartását, és megakadályozza a pórusok kitágulását. Az érzékeny bőrt sem irritálja.
A mandarin illóolaj szintén nyugtató, közérzetjavító hatású. Védi a bőr rugalmasságát, kifejezett antimikrobiális tulajdonsága is van. A szappan tetejét leheletnyi ezüstszínű Mica-por díszíti.


Összetétel: kecsketej, olívaolaj, sárgabarackmag olaj, napraforgó olaj, pálmavaj, kókuszzsír, narancsvirág és mandarin illóolaj, őrölt édespaprika, Mica-por

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése