2014. december 11., csütörtök

Mandulaolajos szappan narancs és szegfűszeg illóolajjal


Igazi téli, karácsonyi vásárokat és forralt bort idéző illatpárosítás, amit nők és férfiak egyaránt használhatnak.
A szegfűszeg olaja nagyon erős antiszeptikus és gyulladásgátló hatással bír, jó az aknés bőrre és meggátolja a gombásodást is. Illata élénkít és frissít, egyes helyeken afordiziákumként is említik.
A narancsolaj is inkább kevert vagy zsírosabb bőr hatékony ápolója, így egészében véve ezt a szappant az ilyen típusú bőrre javaslom – és persze azoknak, akik imádják ezt az illatkombinációt.
A narancs illata egyben kedélyállapot javító is, ami néha jól jöhet a rövid nappalok időszakában.
A szappan egyik extra és méltán közkedvelt alapanyaga a mandulaolaj. A mandulaolajos szappanok igazán jól ápolnak és hidratálnak, még krémesebbek. Használata után a bőr puha lesz, még az érzékeny bőrűek is bátran használhatják. A mandulaolajban található olajok – mint a linolsav és olajsav - pedig bőrvédő hatásúak.
A mandulaolaj A-, B1-, B2-, B6- és E-vitaminban gazdag, de ezen felül is egészen kivételes tulajdonságokkal bír. Nem szívódik fel a bőr mélyebb rétegeibe, hanem annak felsőbb köpenyét védi károsodástól. Rendszeres bemasszírozásával látványosan csökkenthetjük az apróbb ráncokat. Nem egyszer az extra érzékeny bőr is csak ezt az ápoló olajat fogadja el.
A szappan tetejét vékony réteg aranyszínű Mica-por díszíti.

Összetevők: olívaolaj, mandulaolaj, napraforgóolaj, pálmavaj, kókuszzsír, narancs és szegfűszeg illóolaj, őrölt édespaprika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése