2014. december 6., szombat

Kecsketejes-shea vajas szappan levendula illóolajjal


Az örök kedvenc illat és a nagyon népszerű összetevők egyike, a shea vaj egy szappanban .  Az illat az igazán népszerű, vagy maga a szappan oly kedves bőrnek, ki tudja – de annyi biztos, hogy minden hónapban készülnie kell egy adagnak, a legtöbben ezt szeretik. De ha jól bevált összetevők meg is egyeznek, egy kicsit mindig új ruhát kap.
 A shea vajat bizonyára már sokaknak be sem kell mutatni. A shea vaj Egy Közép-Afrikában élő karitéfa szilva alakú, csonthéjas terméséből készül. Érdekessége, hogy első termését csak 20 éves kora után hozza, amely rendkívül magas, akár 70%-os zsírtartalommal bír. Ezt hideg sajtolással nyerik ki belőle, így teljesen mentes mindenféle vegyi származékoktól, és rendkívül magas az A-, E- és F-vitamintartalma. A shea-vaj a legérzékenyebb bőrnek is kiváló ápolószere.
A kecsketejről  évszázadok óta köztudott, hogy az egyik leghatékonyabb bőrtápláló, már Kleopátra is ebben fürdőzött. A kecsketej nemcsak hidratálja, de táplálja is a bőrt, és rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, többek között kalcium, magnézium és kálium tartalma magas. Értelemszerűen bővelkedik proteinekben és tejfehérjékben. Minden bőrtípusra kiváló, nem okoz bőrirritációt.
A nyugtató levendula illat mellet a lila virágból kinyert illóolaj kiváló bőrgyulladás kezelésére, száraz ekcémára és kiváló a mitesszeres bőr ápolásánál is, szintén vírus- és baktériumölő.
A shea vajnak rendkívül magas az A-, E- és F-vitamintartalma. A shea vaj a legérzékenyebb és száraz bőrnek is kiváló ápolószere.
A szappan tetején leheletnyi ezüst színű Mica-por csillog. 


Összetevők: kecsketej, olívaolaj, shea vaj, napraforgóolaj, kókuszvaj, pálmavaj, levendula illóolaj, Violet szappanszínezék. Mica-por

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése