2014. december 14., vasárnap

Zabtejes szappan rózsafa és cédrusfa illóolajjal


A szépségéről is legendás Kleopátra is esküdött a zabtej csodás hatására. Az emberiség már több mint 4 ezer éve használja a zabot a bőr puhítására, lágyítására, szépítésére.
A zabtej hidratáló, bőrtápláló, gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti a bőr irritációját. Nyomelemei erősítik a kötőszövetet, növelik a bőr rugalmasságát; vitaminjai elősegítik a bőr regenerálódását. A zabfehérje az egyik legjobb hidratáló, nyugtató hatású.
Tónusát veszített, rugalmatlan bőr hatásos ápolószere.
Nagyon jól kezelhető vele a száraz és viszkető bőr. A zab szebbé tesz a bőr színét, szerkezetet, halványító, fehérítő hatású, így eltünteti a bőrön található pirosas felületeket.
Természetes tisztító anyagokat tartalmaznak, amelyek megtisztítják a pórusokat.

A rózsafa érzéki illata nyugtatólag hat, oldja a szorongást, erősíti az idegrendszert.
Az illóolaja enyhíti a bőr viszketését, duzzadtságát. Bőrregeneráló hatású, egyaránt egyensúlyba hozz a száraz és a zsíros bőrt is. Bőrnyugtató, jótékony hatással van az érzékeny és gyulladt bőrre is.
A cédrusfa illóolaja nyugtató, gyulladáscsökkentő hatású, normalizálja a faggyútermelést, gombás bőrbetegségek esetén is eredményesen alkalmazható. Ha samponunkhoz cseppentünk belőle, megszünteti a korpásodást, és szebbé teszi a haj állagát. Illata nyugtatólag, lazítólag hat.
A többféle formában készült szappan tetejét leheletnyi ezüst Mica-por teszi ünnepivé.


Összetétel: házilag készült zabtej, olívaolaj, napraforgóolaj, pálmavaj, kókuszzsír, rózsafa illóolaj, cédrusfa illóolaj, Mica-por

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése